Költségvetés és ebösszeírás

2019.12.05. 07:00

Több mint húsz napirendi pontban döntött a vépi képviselő-testület

Az együttes ülésen a jövő évi költségvetésről szóló rendelet előkészítését és a vépi önkormányzat ez évi gazdálkodásának harmadik negyedévét tárgyalta Bozzai és Vép képviselő-testülete. A vépi képviselők utána még több mint húsz napirendi pontban döntöttek.

Tóth Kata

Kolompár Rozália a kazánnál a gondozási központban

Fotó: Szendi Péter

Esküt tettek a bizottságok tagjai, majd a 2020-as költségvetés tervszámait ismertette Eredicsné Horváth Lenke pénzügyi osztályvezető. A kiadások legnagyobb részét a működési költségek, kiemelten a bérjellegű kiadások teszik ki – ez növekedett a hivatal és az óvoda esetében is. A két intézményt igyekeznek „jó karban” tartani, mondta Kovács Péter polgármester. A költségvetés végleges változatáról jövő év elején határoznak. A 2019-es év 3. negyedévéről – bevételekről, kiadásokról – is tájékoztatott a vezető.

Elhangzott: az önkormányzat és intézményei 313,7 millió kiadást és 355,4 millió bevételt teljesítettek. A bölcsődepályázatot még nem bírálták el, arra 45 milliós önerőt terveztek be. Időközben a Dr. Zmertych Aurél Gondozási Központban megtörtént a fűtéskorszerűsítés, és még az idén kicserélik az ablakokat. Nyert az óvodaudvar felújítására beadott Magyar Falu pályázatuk. Az adóbevételek a tervezett szinten alakulnak.

Kolompár Rozália a kazánnál a gondozási központban
Fotó: Szendi Péter

Központi költségvetési támogatásként 242 millió forinttal számolnak. Ami pluszban került a koncepcióba: az önkormányzat 7,5 millió forint kiadást tervez közösségi költségvetés címén. Erre civil szervezetek, lakóközösségek pályázhatnának a környezetük állapotát javító ötleteik megvalósítására.

Egyhangúlag elfogadták a belső ellenőrzési stratégiai tervet 2020–2023-ra. Felülvizsgálták a nemzetiségi önkormányzattal kötött megállapodást. Döntöttek a vendégétkeztetésben biztosított ebéd kiszállításáról: ingatlanonként naponta 50 forintért vállalják.

Ebösszeírást rendelt el az önkormányzat: december 19-ig kell visszajuttatni a hivatalba az adatlapokat. Pályázatot írnak ki a helyi GAMESZ intézményvezetői pozíciójára – ez is napirendre került az ülésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában