Hagyomány

2019.12.13. 07:00

Évet zártak a civilek Sárváron

Csaknem száz civil szervezetben legalább kétezer ember fejt ki aktivitást a kisebb közösségekért és a városért. A sport, kulturális, hagyományőrző és karitatív egyesületek és támogatók egész éves munkáját megköszönve, azok vezetőit, képviselőit vendégül látva az önkormányzat civil évzárót tartott.

Pajor András

Az évtizedes hagyomány szerint az idén is megköszönte az önkormányzat a sárvári civil szervezetek munkáját. Balra: Kondora István polgármester köszönti a vendégeket

Fotó: Pajor András

– Ebben az évben is több új egyesület és alapítvány jött létre, tovább színesítve Sárvár amúgy is mozgalmas társadalmi életét. Emellett ünnepelhettünk száz év feletti és fél évszázados jubileumokat – szólt Kondora István polgármester, megköszönve a civil szervezetek munkáját. – A civilek szervezik saját közösségi életüket, de számunkra látszik egy másik életük is, amikor színpada lépnek, bemutatkoznak, versenyeznek, ha pedig a városnak segítségre van szükségre, összefognak – tette hozzá. Az évtizedes hagyományú rendezvényen elhangzott: egy ünnepi vacsorával nem lehet meghálálni, csak jelezni a hálát azoknak, akik munkájuk, családjuk mellett a civil tevékenységre is időt szakítanak.

Az évtizedes hagyomány szerint az idén is megköszönte az önkormányzat a sárvári civil szervezetek munkáját. Balra: Kondora István polgármester köszönti a vendégeket
Fotó: Pajor András

Az évzárón sokan örömmel konstatálták, hogy a város leglátványosabb civil eseménye, a májusfaliget-állítás mellett az egyesületek egyre több alkalommal jelen vannak a faültetési akciókon is. – A város civiljei számos módon segítik az itt élőket és az ide érkezőket. Ezeket a tevékenységeket jövőre is támogatni fogja az önkormányzat – jelentette ki Kondora István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában