Kijáró

2019.12.09. 10:00

Ezt jól kisütötték: így mutatnak mézeskalácsból a városközpontok

Elkészült és Lendván már látható is az a 37 mézeskalács házikóból álló terepasztal, melyet a Muraba ETT szervezésében Szentgotthárd és Lendva lakosai, közösségei és a Kétvölgy Településért Egyesület tagjai készítettek.

Tersztyászky Krisztina

Lendván már megtekinthető az elkészült terepasztal

Fotó: VN/Muraba ETT

A Muraba ETT az adventi készülődés jegyében arra kérte Szentgotthárd közösségeit, hogy készítsék el kedvenc szentgotthárdi épületeiket mézeskalácsból, melyekből várost építenek, és egy Lendvával közös kiállításon mutatják be őket. A hagyományteremtő szándékkal meghirdetett program célja a városok megépítésén és a testvérváros, Lendva megismerésén túl az volt, hogy közelebb hozza egymáshoz a közösségeket.

November folyamán 17 épület makettje készült el Szentgotthárdról, a Vörösmarty Mihály Gimnázium 9. G osztályának tanulói és tanáruk, Molnár Marianna; a Szlovén Köztársaság főkonzulátusának munkatársai; a Szentgotthárdi Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete; Bélus angyalai (Mesics Olívia vezetésével); a Kis Édes cukrászda és kávéház; Sinka Kitti (a Pannon Kapu Kulturális Egyesület megbízásából); a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai; illetve Csalló Adrienn, Dancsecs Domonkos és Molnár Piroska jóvoltából.

Lendván már megtekinthető az elkészült terepasztal
Fotó: VN/Muraba ETT

A Kétvölgy Településért Egyesület tagjai pedig megépítették kilátójukat, mely így a két terepasztal fölé magasodva viszi Kétvölgy hírét. Az elkészült házak bizonyítják, hogy a szentgotthárdiak előtt nincs lehetetlen, még akkor sem, ha életükben először sütnek mézeskalácsot.

A két terepasztal nagy sikerrel mutatkozott be a Lendvai Színház- és Hangversenyteremben. A szentgotthárdi kiállítás december 14-én 14 órakor nyitja meg kapuit a színház aulájában, s december 21-ig lesz látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában