bíróság elé áll

2019.12.09. 10:20

Felgyújtotta a lakását – A tűzoltókon múlt a szomszédok élete

Közveszély okozása miatt állítják bíróság elé a férfit, aki felgyújtotta a lakását tavaly februárban egy vasi városban. Veszélyben voltak a szomszédok, a gyors tűzoltáson múlt, hogy nem lett nagyobb baj.

Bakos Ágnes

A vádlott az egyik Vas megyei városban egy társasház harmadik emeleti lakásában lakott – derül ki dr. Simon József főügyész, címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész közleményéből. A vádlott 2018 februárjában szándékosan okozott tüzet: gyufával meggyújtott egy papír zsebkendőt, majd azt az ágyra, az ágyneműk közé tette. Amint fellobbantak a lángok, a gyújtogató otthagyta a lakást. A tűz átterjedt a lakás többi részére, a felette lévő lakás is átforrósodott: megrepedt az ablaküveg, felpúposodott a parketta.

Közveszélyes helyzet alakult ki a tűz nyomán, hiszen a társasházban közös a szellőzőrendszer, azon keresztül a füst és mérgező gázok átterjedtek a fölső lakásba, de a lépcsőházba is. A szomszédok közvetlen veszélyben voltak – ezt az eredményt hozta a nyomozás.

Az ügyészségi közlemény szerint „a súlyosabb következmények azért maradtak el, mert a kiérkező tűzoltók a tüzet eloltották”. A kár jelentős: mintegy 9 millió forint.

A gyújtogató büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság dönt majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában