civil

2019.12.20. 20:29

Gyertyagyújtás és Falu Karácsonya Köcskön

Civil/Sali Zsolt

Meggyújtották Köcskön is a harmadik gyertyát a haranglábnál felállított karácsonyfa tövében az adventi koszorún. Az idén igazán gáláns ünnepe lesz a községnek, hiszen az egyik áruházlánc „Ön választ, mi segítünk” pályázatán a Varázsdoboz Egyesület 200 ezer forintot nyert, amelyet az adventi hangulat és a karácsonyi ünnep megszépítésére fordítanak. Így a pályázati összegből december eleje óta a falu több pontján ünnepi fények ragyogtak fel, az egyedül élők ünnepi ebédet kapnak, a rendezvénysátort pedig két mobil fűtőkészülékkel komfortosítják, hogy az idősek és a fázósabbak is élvezhessék a karácsonyi közös ünnepet.

Az Önkormányzat és a Nemzeti Együttműködési Alap hozzájárulásával új ruhát kaptak a betlehem figurái, és ezután saját ital melegentartók is segítik a rendezvények lebonyolítását.

Fotók: Sali Zsolt

December 21-én, szombaton 16 órától a Falu Karácsonya keretében gyújtják meg a negyedik gyertyát, és közös ünneplésre várja a helybelieket és azok vendégeit a Varázsdoboz és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában