üzemanyag

2019.12.09. 10:30

Harmadszor is árcsökkentés – Most a benzin és a dízel is olcsóbb lesz

A harmadik decemberi árcsökkentés jön a töltőállomásoknál szerdán, a benzin ára kettő, a dízelé három forinttal lesz alacsonyabb.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Nem számítottak árcsökkentésre a szakértők, hiszen emelkedtek az olajárak a múlt héten. A magyarországi kutaknál mégis árcsökkentést hoz a hét közepe: egy liter benzin bruttó kettő, egy liter gázolaj pedig bruttó három forinttal kerül kevesebbe december 11-étől. Ez sorban a harmadik árcsökkentés, bár eddig decemberben csak a benzin ára esett, a szerdait is számolva kilenc forinttal.

Országos átlagban 382 forint lesz egy liter a 95-ösből, míg gázolajat 406 forintért mérnek literenként, országos átlagban.

Szombathelyen a szerdai árcsökkentést számolva 378 és 394 forint a benzin két szélsőséges ára, dízelt pedig 395 és 417 forintért és a jókét ár között is mérnek a szombathelyi kutaknál.

A benzin sorban harmadszori árcsökkenése azért is érdekes, mert novemberben csak áremelés volt a 95-ösnél: öt alkalommal összesen 13 forinttal emelkedett a benzinár. A dízel ára a múlt hónapban ötször változott, a két árcsökkentéssel és három áremeléssel összesen három forinttal lett drágább egy liter gázolaj, vagyis a december 11-ei árcsökkentéssel az október végi árához tér vissza a dízel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában