Nagy-nagy szeretettel készültek a napra

2019.12.16. 14:00

Időseket köszöntöttek kétnyelvű műsorral Felsőcsatáron

A szép­korúak műsoros, vendéglátással egybekötött adventi köszöntését tartották vasárnap a település művelődési házában.

Tersztyánszky Krisztina

20191215 Idősek köszöntése Felsőcsatár Horváth Balázs, HB, Vas Népe

A településen hagyományosan a karácsonyt megelőző időszakban tartják a 63 év feletti lakosok köszöntését. A 91 érintettből több mint ötvenen jöttek el a meghívásra, hogy megnézzék az unokák, déd­unokák ajándék műsorát.

Elöljáróban Konczér Katalin polgármester mondott köszöntőt. Beszédében beszámolt róla, hogy az egész falu nagy szeretettel készült erre a napra, összefogtak a fiatalok, az intézmények és a vállalkozók.

 

A polgármestert követően Sallérné Polyák Anna, a horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke horvát nyelven mondott köszöntőt.

Elsőként a Felsőcsatári Óvoda kis növendékei adtak elő egy vidám mesét, majd betlehemessel teremtettek karácsonyi hangulatot.

A Felsőcsatári Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola diákjai horvát néptánccal, dallal, verssel köszöntötték az időseket. Végül a HKD Cetarci Kulturális Csoport lépett a színpadra. A fiatalok temperamentumos tánca nagy sikert aratott a közönség körében.

Az est hátralevő részében finom vacsorával vendégelték meg az idős embereket – az ízletes étel Takács Gyula alpolgármester keze nyomán öltött testet.

Amint Konczér Katalin elmondta, a vacsorameghívás mellett egy szerényebb összeget is juttattak a nyugdíjasoknak, hogy könnyebbé tegyék számukra a karácsonyi készülődést. A vacsora közben és után a szentpéterfai Tímár János gondoskodott hangulatos muzsikáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában