összefogás

2019.12.18. 07:00

Játszóteret kaptak az iskolások – Közösségi összefogásból valósult meg a nagy álom Ostffyasszonyfán

Intézmények, civil szervezetek, vállalkozások, tanárok, szülők összefogásával, közadakozásból valósult meg a Petőfi Sándor Általános Iskola új játszótere.

Gyöngyössy Péter

Az általános iskola alsó tagozatosai műsorral köszönték meg a játszóteret, amit utána vidáman birtokba is vettek Fotó: Ohr Tibor

Fotós: OHR Tibor

Játszótéravatásra gyülekezett kedd délelőtt a falu apraja-nagyja az iskola udvarán. Az esemény azért volt különleges, mert a mintegy 1 millió 700 ezer forintos beruházás széleskörű összefogással, közadakozásból valósult meg: több mint ötven magánszemély, vállalkozás, civil szervezet, intézmény segített – sokan pénzzel, mások szervező- vagy szakipari munkával.

Az általános iskola alsó tagozatosai műsorral köszönték meg a játszóteret, amit utána vidáman birtokba is vettek Fotó: Ohr Tibor

Buzás Jenő iskolaigazgató elmondta, hogy az iskolaudvar már jó ideje alkalmatlan volt a szabadidő eltöltésére, ezért elhatározták egy minden szempontból megfelelő, biztonságos játszótér megvalósítását. Rozmán László, a Sárvári Tankerület igazgatója az összefogás erejét emelte ki. Harasztovics Tímea, az Ostffyasszonyfáért Közalapítvány elnöke gyerekkora legszebb „játszótéri” élményét idézte fel, azt, amikor egy viharban néhány nyárfa bedőlt az iskola udvarába, és a tanári tiltás ellenére azokon mászkáltak.

 

Marianna Schallenberg grófnő, a beruházás főtámogatója is örömmel gratulált az összefogáshoz. A szülői kör nevében Baloghné Csernus Gabriella, a település önkormányzata nevében Mihácsiné Dózsa Hajnalka köszönte meg a közreműködők támogatását. Az ünnepséget az alsósok szívmelengető műsora zárta, majd a gyerekhad birtokba vette a játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában