Amatőr és hivatásos alkotók ajánlották fel műveiket

2019.12.09. 07:00

Jótékonysági árverést tartottak Kőszegen

A Csók István Művészkör Egyesület hetedik alkalommal szervezte meg adventi jótékonysági tárlatát és képárverését. Szombat este az Irottkő Hotel aulája igazi közösségi térré változott. Kiállítóként, fellépőként, árverezőként, tombola- vagy sütiárusként sokan közreműködtek az esemény lebonyolításában.

Gyöngyössy Péter

Fotó: Szendi Péter

A rendezvényre érkezőket a bejáratnál Palcsó Julianna, a Csók István Művészkör Egyesület elnöke fogadta. Az amatőr és hivatásos alkotókat tömörítő civil szervezet 35 képzőművészeti alkotást rendezett tárlattá, és 47 festményt, fotót, grafikát gyűjtött az árverésre.

Ezúttal idős festőtársuk, Berényi Sándor megsegítését szolgálta a jótékonysági rendezvény. A művészkör 13 alkotóján kívül még öt vendégművész is hozzájárult felajánlott művével az árverés sikeréhez.

 

Básthy Béla polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy az advent idején gyakran emlegetett szlogen, a „jónak lenni jó” egy ilyen eseményen sokszorosan teljesül. Jó együtt lenni, szép képekben gyönyörködni, jó az alkotóknak, a vásárlóknak, és végül a jótékony cél is teljesül.

Az árverést színvonalas műsor előzte meg. Felléptek Kállai Judit tanítványai, versekkel, énekkel, fuvolamuzsikával. A 30 éves kőszegi Dance Jam táncosai Földesiné Németh Csilla koreográfiáit adták elő. Az árverésen a képek fele elkelt. A kikiáltási árak 2500 és 30 ezer Ft között mozogtak. Illés Mária tájképe felvillanyozta a licitáló kedvet. Végül háromszoros áron kelt el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában