Az állatvédők is ünnepelnek

2019.12.05. 07:00

Mikulás-napi kutyaséta Szombathelyen, angyalkavárás a telephelyen

December 6-án az Állatvédők Vasi Egyesületnek és a Fekete István Állatvédő Egyesületnek közreműködésével idén először a kutyák is velünk ünnepelhetik az adventet egy Mikulás-napi, jótékonysági kutyaséta keretein belül.

Lakosi Gabriella

Ünnepien öltözhetnek a kedvencek is

Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

Akinek kedvence jól érzi magát ruhában, azt a gazdit arra biztatják, öltöztesse ünnepi szettbe vagy Mikulás-sapkába. Gyülekező 17 órakor a Berzsenyi téren. A séta időtartama alatt (17 órától 18 óráig) a városháza épületéhez legközelebb eső standnál adományokkal is lehet segíteni az állatvédő szervezeteket: száraz, felnőtt- és kölyökkutya- és macskatáppal, alutasakos macskaeledellel, macskaalommal, nyúl-, degu-, galamb-, tengerimalaceleséggel készülhetünk.

Ünnepien öltözhetnek a kedvencek is
Fotó: VN-archív/Cseh Gábor

December 21-én pedig angyalkavárás lesz a Fekete István Állatvédő Egyesület Vízöntő utcai telephelyén. A program ajándékozással kezdődik, a mentett állatok személyre szóló meglepetést kapnak. Ezután a kétlábúak következnek, szombathelyi cukrászdák és hobbicukrászok felajánlásaiból sütivásárt rendeznek.

A befolyt összeget jótékony célra fordítják. Az elmúlt évek adományaiból is vásárt tartanak, az innen érkező pénzt az orvosi költségek fedezésére fordítják. Örökbefogadásra, ismerkedésre is lesz lehetőség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában