gázolaj

2019.12.19. 07:00

Nincs már szennyezés Vépen

Tartálykocsi-baleset történt 2017 szeptemberében a vasútállomáson: nagy mennyiségű, 126 ezer liter gázolaj került a talajba.

Tóth Kata

A kárelhárítást elvégezte a vasúttársaság, a szennyezett földet elszállították, helyreállt a rend Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

A kárelhárítást a GYSEV Zrt. végezte, előbb lezárták, majd részlegesen elbontották a vasútállomás vízelvezető rendszerét, három vágányt és az iparvágányt is. Az állomáson helyreállt a rend. Ahogy azt Rázó László, a GYSEV Zrt. sajtószóvivője közölte, a siklásos balesetet követően társaságuk a lehető legrövidebb időn belül megkezdte a helyreállítási munkákat. Az egyes munkafázisokat a környezetvédelmi hatósággal folyamatosan egyeztetve végezték.

A kárelhárítást elvégezte a vasúttársaság, a szennyezett földet elszállították, helyreállt a rend Fotó: Szendi Péter

A gázolajjal szennyeződött, nagy mennyiségű föld elszállítása azóta befejeződött, a talajban szennyezés nem maradt, a kármentesítés lezárult. A helyreállítási munkálatok lezárásáról hatósági tanúsítvánnyal rendelkezik a vasúttársaság. A szennyezéssel érintett területről elbontott vágányokat visszaépítették, a viszonylag magas töltés miatt az érintett szakasz egyelőre tömörödési fázisban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában