Guinness Világrekord

2019.12.04. 07:00

Szalafői a parázson járás világrekordja

Megújították a Guinness Világrekordok honlapjának leghosszabb távú parázson járásának bejegyzését, immár Kerekes Csabáé a csúcs: 200 méterével átvette az elsőséget a korábbi, kanadai rekordtartótól. Megfizette az árát: ahogy arról beszámoltunk, komoly égési sérüléseket szenvedett.

Nemes Judit

Kerekes Csaba Guinness-rekordot döntött

Fotó: Szendi Péter

Kétszáz métert sétált az izzó parázson, ezzel megdöntötte a parázson járás eddigi, 181 méteres Guinness-rekordját Kerekes Csaba. A világcsúcsról szóló tájékoztatást e-mailben kapta meg a budapesti fiatalember.

– Ezt a sikert a faluval együtt értük el, csapatmunka volt, nekem már csak végig kellett mennem. Hálás vagyok a támogatásukért – mondta el Kerekes Csaba, aki egyébként természetgyógyász. Meghatódva mesélte: akik látták, 260 méternyi sétának számolják, mivel az első 52 méter után kiállt, ezért újra kellett kezdenie a kísérletet; az első szakasz a megszakítás miatt nem számítódik a rekordhoz.

Kerekes Csaba Guinness-rekordot döntött
Fotó: Szendi Péter

Kerekes Csaba nem úszta meg sérülés nélkül a sétát: bizonyos szakaszon extrém vastagságú és hőmérsékletű parázsszőnyegen kellett végighaladnia; égési sérüléseket szenvedett, kórházi kezelésre volt szüksége. Azt mondja, mára 90 százalékosan meg­gyógyult, két kisebb seb még látszik a sarkán.

Nem hagyja abba a parázson járást: jövőre szervez olyan alkalmakat, amikor négy-öt méteren laikusok is minden veszély nélkül kipróbálhatják.

A csúcshoz sokan gratuláltak, Szalafőn ünnepséggel fogadták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában