Tanárok és szülők találkoztak

2019.12.03. 07:00

Teaest Bükön az advent jegyében

Tizenharmadik adventi teaestjét rendezte a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola. Ünnepi hangulatban beszélhettek szülők és tanárok, mint egy rendhagyó fogadóórán. A diákok természetesen kivették a részüket a szórakoztatásból.

Bakos Ágnes

Rudolf, a rénszarvasok a színen a másodikosok jóvoltából

Fotó: Bakos Ágnes

Amerikai téli mese is színre került az általános iskola adventi teaestjén: a másodikosok rénszarvasokat idéző zenés játéka óriási sikert aratott. Felléptek még verssel, néptánccal is a diákok, a nyolcadikosok pedig a vendégvárás feladatát kapták. Helyükre kísérték a vendégeket, a felszolgálás és a ruhatár vezetése is a végzősök feladata volt.

Pócza Csaba, a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola intézményvezetője és Szabadkainé‎ Brindicsár‎ Orsolya, a szülői munkaközösség elnöke
Fotó: Bakos Ágnes

- Az adventi teaest alkalom arra, hogy a szülők kötetlen keretek között tájékozódjanak a gyerekek tanulmányi eredményéről, iskolai sikereiről, és persze egymás között is megbeszélhetik akár a továbbtanulást – mondta el Szabadkainé‎ Brindicsár‎ Orsolya, a szülői munkaközösség elnöke. Nagy hagyománya van és egyre több résztvevője a rendhagyó fogadóórának és nem véletlenül tartják az ünnepi várakozás előtt.

– Adja magát a helyzet, azt gondolom, hiszen ahogy a várható karácsony központi eleme a gyermek, úgy az iskolaévnek is – mondta Pócza Csaba, a Felsőbüki Nagy Pál Általános Iskola intézményvezetője. Tizennégy éve jött a kötetlen szülő-pedagógus találkozás ötlete, egy év kimaradt, az idei volt a tizenharmadik. Egyre több szülő érdeklődött, az idei teaestre mintegy kétszázan érkeztek.

Rudolf, a rénszarvasok a színen a másodikosok jóvoltából
Fotó: Bakos Ágnes

A helyszínen, a művelődési központ színháztermében ezúttal is tettek ki adománygyűjtő dobozt, aki tehette, hozzájárult a szülői munkaközösség szervezői munkájához. Tavaly egyébként 91 ezer forint folyt be a teaesten, az összeget részben az ide rendezvényre költötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában