Kiválóan vizsgázott az aréna

2019.12.06. 14:00

Tizenöt év után újra lesz Sárvárnak mozija, Kabos Lászlóról nevezték el

A mozit a Star Wars, a sportcsarnokot a fúvósok avatják majd fel. Az épület a tervek szerint a sport és kulturális események mellett konferenciák helyszínéül is szolgál majd.

Budai Dávid

Az épület megálmodásánál, majd kivitelezésénél arra törekedtek a döntéshozók, hogy egy szerethető és fenntartható közösségi térrel gazdagodjon Sárvár

Fotó: Cseh Gábor

A sárvári kézilabdás lányok november 30-án próbálták ki először mérkőzésen a Sárvár Arénát, most szerdán pedig nekünk is alkalmunk volt körbejárni az épületet. A hatszáz fős lelátó egy 1600 négyzetméteres küzdőtérre néz, amelynek burkolata lehetővé teszi, hogy versenyszintű kosár-, kézilabda- vagy futsalmérkőzéseket tudjanak rajta rendezni.

Így nemcsak meccseknek, de külföldi csapatok edzőtáborainak is helyet adhat az épület, amivel a sporton keresztül tovább erősítheti Sárvár turisztikai vonzerejét – hangsúlyozta Vámos Zoltán igazgató, miközben körbejártuk az épületet.

Az épület megálmodásánál, majd kivitelezésénél arra törekedtek a döntéshozók, hogy egy szerethető és fenntartható közösségi térrel gazdagodjon Sárvár
Fotó: Cseh Gábor

 

Már az aréna tervezésénél szempont volt, hogy a rendelkezésre álló tereket a lehető legjobban ki tudják majd használni, és az épület ne csak sport, de kulturális és egyéb rendezvényeknek is otthont adjon. A csarnok sporteseményeken túl koncertek, konferenciák megtartására is alkalmas, hiszen, ha szükséges, egy 120 négyzetméteres színpadot is fel tudnak építeni a küzdőtér hosszanti vagy rövidebb fala mentén.

Az épület egyik különlegessége éppen a pálya alapvonalával párhuzamos fal, hiszen ennek egyik oldalán a küzdőtér, másik oldalán a 128 férőhelyes mozi található. Alapkövetelmény volt, hogy se hang-, se mechanikai hatásokkal ne zavarja az egyik helyszín a másikat működés közben. Az aréna szolgáltatásai közt ezt is tesztelték november 30-án, a rendszer pedig, a rengeteg tanulság mellett, mint megtudtuk, jól vizsgázott.

 

A Kabos László Filmszínház a 15 éve megszűnt városi mozi helyére lép. A minőségi szórakozásért 3D-s vetítőrendszer és dolby 7.1-es hang felel, nem mellesleg itt található a Dunántúl első mozijegy-automatája is.

Vámos Zoltán hangsúlyozta, a belváros és a kertváros határán elhelyezkedő épület nagysága illeszkedik a város méretéhez, ráadásul a piac is méltó körülmények között üzemelhet.

– Közel 3 éve meghatároztuk az aréna működési céljait, üzemeltetési koncepcióját és igyekeztünk mindent úgy kialakítani, hogy egy szerethető, fenntartható közösségi központot kapjon Sárvár. Azért dolgoztunk és dolgozunk, hogy a vendégeink is így érezzék majd – mondta az igazgató.

Mint megtudtuk, a csarnokot a sportegyesületek kezdik már belakni, a mozi december 18-án debütál a Star Wars legújabb részével, a küzdőtéren pedig a sárvári fúvósok újévi koncertje lesz az első nagyobb nyilvános esemény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában