Akik példát mutatnak a fiatalabbaknak

2019.12.02. 07:00

Több generáció képviselői gyűltek össze köszönteni az időseket: dallal, verssel, zenével

A megye több településén köszöntötték a hétvégén az időseket, kifejezve, hogy az utánuk jövők mi mindent köszönhetnek nekik.

Vas Népe

Balogunyom

A balogunyomi ünnepségen részt vett dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője is.

A műsort a balogunyomi Bel Canto Énekegyüttes nyitotta meg, majd vers következett Tarsoly Dorottya, Lada Lázár, Boda Boglárka, Merőtei Nóra, Németh Gergely, Magyar Katalin előadásában.

Tarsoly Alfonz, a település polgármestere beszédében kiemelte: nehéz feladat utat mutatni, példaképpé válni, olyan embernek lenni, akire a fiatalabb generációk felnézhetnek, de ez napjainkban, amikor egyre inkább eltűnőben vannak a hagyományos értékek, az eddigieknél is fontosabb. Az idősebb generációnak utat és célt kell mutatnia, akkor is, amikor a mindennapok az eddig megszokottól eltérő feladatokat adnak, amikkel nehéz megbirkózni.

 

A polgármesteri köszöntő után a helyi Rozmaring Óvoda gyermekei adták elő műsorukat.

December 3-án ünnepli 90. születésnapját Balogunyom egyik lakója, Bori néni. Őt külön köszöntötték tortával, virággal és az erre az alkalomra készített emlékdobozzal.

Ezt követően pedig Kovács Tamás és Kovács Adrienn, apa és lánya harmonikajátéka szórakoztatta a vendégeket.

JÁK

A hétvégén köszöntötték a Jákon élő 65 év felettieket: az Ady Endre Művelődési Házba minden évben közösen eltöltött vidám ebédidőre hívják a nyugdíjasokat. Mintegy száz idős ember vett részt az idei ünnepségen.

Tóth Ernő polgármester és V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, a kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos mondta el gondolatait az időseknek. Beszédében kiemelte: az új polgármestert támogatva azon lesz, hogy a falu nyertesévé váljon a következő éveknek. Beszélt arról is, hogy több mint öt éve ő is büszke nagypapa lett. V. Németh Zsolt felidézte egykori, a jáki művelődési ház színpadához kötődő emlékét, majd billentyűs kíséret mellett furulyamuzsikával örvendeztette meg a résztvevőket.

 

Az ünnepségen a helyi óvodások Katica csoportja adott műsort, az általános iskolások Csajkovszkij zenéjére táncos előadásukat mutatták be, majd a Nárai Örökzöld Nyugdíjas Klub Énekkara dalcsokrával zengte be a teret. Az időseket az ünnepség zárásaként megvendégelték, majd átadták nekik az önkormányzat karácsonyi ajándékcsomagját.

Nárai

Szombaton este szépen megterített asztal várta a település idős lakóit, az előtérben ovis és kisiskolás gyerekek készülődtek a fellépésre.

Az asztalokra aztán sütemények kerültek, amit a gondos nagymamakezek készítgettek az eseményre. Náraiban nagy hagyománya van a nyugdíjas találkozónak.

Össze is gyűlnek rendesen minden évben legalább százhúszan. Németh Tamás polgármester kérdésünkre elmondta: tíz éve szervezik meg a találkozót. A vacsorát és az italokat az önkormányzat állja, a süteményeket a résztvevők hozzák. A köszöntők, a gyerekek műsora és a vacsora után rendszerint éjszakába nyúlik a buli, melynek talán a fénypontja a közös

nótázás.

Náraiban is tetszett a műsor. Minden évben összegyűlnek
Fotó: Szendi Péter

Ezúttal már az ovisok énekes, táncos műsorát vastapssal köszönte meg a lelkes közönség. Az általános iskolások színdarabbal készültek.Németh Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte: a mai nyugdíjasok már teljesítették mindazt, amit a munka világában az embereknek kell. A fiatalabb nemzedék nekik köszönheti mindazt, ami a hétköznapokban körülveszi, például a rendezvénynek helyet adó művelődési házat is. A polgármesteri köszöntő után a helybeli dalkör, majd a vendégként meghívott andrásfai dalkör adott tartalmas műsort.

A művelődési ház falán több díszes oklevél tanúskodik arról, hogy a településen működik az Örökzöld Nyugdíjas Klub, mely eredményesen szerepel a nyugdíjasok Ki mit tud vetélkedőjén. Tóth Antaltól, a klub motorjától azt is megtudtuk, hogy számukra meghatározók ezek a vetélkedők: igazi közösséggé kovácsolták össze a társaságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában