Pozíció

2020.01.24. 09:17

750 millió forintos projektet vezethet Tóth Kálmán

Az Éljen Szombathely Egyesület elnöke és képviselője a száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Savaria Városfejlesztési NKft.-nél dolgozik projektmenedzserként – értesült róla a Vas Népe. Úgy tudjuk, hogy a 750 millió forintos, uniós támogatásból finanszírozott CLLD programot menedzselheti.

Tömböly Ágnes

Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A Vas Népe mai számában jelent meg: Szombathely volt alpolgármestere, Koczka Tibor hétfő óta marketing menedzserként dolgozik a Vasivíz Zrt.-nél, Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület elnöke és önkormányzati képviselője pedig a Savaria Városfejlesztési NKft-nél kapott lehetőséget, projektmenedzserként.

A Savaria Városfejlesztési NKft. száz százalékban a szombathelyi önkormányzat tulajdonában áll. Emlékezetes, hogy komoly vihart váltott ki, hogy a baloldali többségű közgyűlés első döntései között szerepelt: új ügyvezetőt nevez ki. A kft. élére dr. Nemény András polgármester (Éljen Szombathely Egyesület) kabinetfőnökének felesége, dr. Kovácsné Takács Klaudia került.

Információink szerint Tóth Kálmán az európai uniós forrásból támogatott CLLD program projektvezetőjeként dolgozik. Ismert, Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata 750 millió forintot nyert el a program megvalósítására. Abban a civil, a vállalkozói és az önkormányzati szféra szereplői vehetnek részt. A civil szervezetek a Savaria Jövőjéért Helyi Akciócsoport (HACS) által kiírt felhívásokban pályázhatnak is, különböző címen forrásokra. A HACS-ban a konzorciumvezető Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A hírt dr. Nemény András polgármester (ÉSZE) megerősítette, hozzátéve: e döntés felelősségét is vállalja, miután személyesen kérte fel a feladat elvégzésére Tóth Kálmánt, aki azt négyórás munkakörben látja el. Az ÉSZE politikusát telefonon értük el, de nem kívánta kommentálni a hírt.

Tóth Kálmán egyébként legutóbbi, 2019. november 14-ei dátummal leadott vagyonnyilatkozatában még azt írta: foglalkozását szünetelteti, és nincs keresete.

A témában kérdéseinket elküldtük a Savaria Városfejlesztési NKft. ügyvezetőjének, amint választ kapunk, cikkünket frissítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában