álnéven hirdetett

2020.01.27. 08:31

80 embert átvert az internetes csaló megyénkben

Több mint nyolcvan „vásárlót” és érdeklődőt károsított meg a férfi internetes csalással. Egyébként többszörös visszaeső, most is börtönben van, ebben az ügyben is fegyházbüntetést javasol az ügyészség.

vaol.hu

Fotó: pixabay

A nyomozás eredménye szerint 2017 márciusa és 2018 júliusa között „dolgozott” sikeresen a csaló – derül ki dr. Simon József főügyész közleményéből.

Online hirdetett a csaló: hiteltől a mobiltelefonokon, tévéken és mosógépeken át kávégépeket is árult. Pedig nem volt „készleten” egyik termékből sem, és hitelközvetítéssel sem foglalkozott egyébként. Azt ígérte az érdeklődőknek, hogy a közvetítői díj megfizetése után intézi a kölcsönt. Akik vásároltak volna nála, előre kifizették az árut, amit aztán nem kaptak meg. Összesen 83 sértettje van az ügynek, a netes csaló 2,8 millió forintot keresett. Most egyébként börtönben van más ügy miatt és többszörös visszaeső. A Szombathelyi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, a 2,8 millió csalás miatt ítéljék fegyházbüntetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában