VN-konyha

2020.01.25. 11:30

A farsangi szezonban még a húsételeket is részeges módra készítjük

Farsang idején a legjellemzőbb csemege a farsangi fánk, de emellett hagyományosan nagyon sok finomság kerül az emberek asztalára. Mindenekelőtt gazdag, húsos levesek és változatos sültek.

Tersztyászky Krisztina

Ha már unja a pörköltet, ajánljuk ezt az egytálételt

Fotó: Mindmegette.hu

A nagy mulatozások idején az ételek is gyakran készülnek részeges módon, azaz egy kis fehér- vagy vörösborral megbolondítva. Ebben az időszakban vágjunk bele bátran egy konyakos kacsasült, vagy egy gombás, fehérboros sertéspecsenye elkészítésébe. Mi egy egyszerűbben elkészíthető marhás egytálételt ajánlunk azoknak, akik már egy kicsit unják a vörösboros marhapörköltet.

Vörösboros marharagu

Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, 4 szál sárgarépa, 4 darab burgonya, egy kiló marhalapocka, 5-6 evőkanál olívaolaj, só, frissen őrölt bors, 2 evőkanál liszt, 1-2 babérlevél, egy csokor vegyes zöldfűszer, 2 deci száraz vörösbor.

Ha már unja a pörköltet, ajánljuk ezt az egytálételt
Fotó: Mindmegette.hu

A kétféle hagymát meghámozzuk. A vöröshagymát cikkekre vágjuk, a fokhagymát finomra zúzzuk. A répát és a krumplit meghámozzuk, falatnyi darabokra vágjuk. A húst megmossuk, aztán szárazra töröljük, majd a zsíros részeket levagdaljuk róla, és nagyobb kockákra vágjuk.

Egy nagyobb lábasban felforrósítjuk az olajat, és kis adagokban megpirítjuk rajta a húst. Sózzuk, borsozzuk, majd kivesszük a darabokat. Ezután ugyanezen a zsiradékon megpirítjuk a hagymákat, meghintjük liszttel, és kevergetve megpirítjuk. A lisztes hagymához adjuk az elősütött húskockákat, a répát, a krumplit, a babérlevelet és az összekötözött zöldfűszercsokrot.

Felöntjük borral és egy liter forró vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk. Közepes lángon, fedő alatt puhára főzzük, időközben néhányszor átkeverjük. Akkor jó, ha a felesleges folyadék elpárolog róla és a hús megpuhul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában