Aki rendőrnek áll, annak nem kell unatkoznia

2020.01.17. 14:00

Akciódús nyílt napot tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban

Meglepetés­akcióval és bemutatókkal készültek a körmendi rendészetiben a nyílt napra, de az érdeklődők a megváltozó képzési rendszerről is sokat megtudhattak.

Budai Dávid

Wolf Fanninak és Béres Rolandnak óvodáskori álmuk, hogy egyszer rendőrök lehessenek

Fotó: Szendi Péter

Nyílt napot tartottak tegnap a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban, ahol a megjelent csaknem kétszáz érdeklődőt az iskola igazgatója, Hollósi Gábor köszöntötte. Az intézményvezető mielőtt bemutatta volna az iskolát, a megváltozó oktatási struktúráról beszélt és arról, hogy miért jó rendőrnek lenni. Elhangzott, július 1-jétől mind a négy rendészeti szakgimnázium megszűnik és ebből kettő – köztük a körmendi iskola is – technikumként működik tovább.

Az igazgató hangsúlyozta, bár egyre inkább pénzügyileg is megéri rendőrnek lenni, annak idején az volt a legfontosabb, hogy sikeresek legyenek a munkájukban. A rendőrségnél mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő szakterületet, itt soha nincs két egyforma nap, nem lehet unatkozni, aki a rendőrségbe belép, az egy nagy családba kerül – hangsúlyozta.

Wolf Fanninak és Béres Rolandnak óvodáskori álmuk, hogy egyszer rendőrök lehessenek
Fotó: Szendi Péter

Ehhez a családhoz szeretne csatlakozni a Somogy megyéből érkezett Wolf Fanni és Béres Roland is, akiknek óvodáskori álmuk, hogy egyszer rendőrök lehessenek. Fanni nyomozó szeretne lenni, ezért tudja, a rendészeti elvégzése után tovább kell majd tanulnia, Roland pedig a K9-esek közé, azaz a kutyás rendőrök közé szeretne majd kerülni. Abban pedig szinte biztosak, hogy felveszik őket, egyrészt mert most is rendészeti szakra járnak a gimnáziumban, másrészt évek óta tudatosan készülnek a pályára, így a fizikai felmérésnél sem lehet gond – mesélték.

Az udvaron a Készenléti Rendőrség tartott csapatszolgálati bemutatót, meg lehetett nézni a kiállított járműveket, az alaki bemutatót, és a rendőrség legújabb fegyvereit is kézbe lehetett venni. Mi sem voltunk kivételek, és miközben a fegyvereket vizsgáltuk, Németh Márk törzsőrmestert, lőkiképzőt kérdeztük.

Az érdeklődő diákok a rendőri munka számos szegmensébe pillanthattak be
Fotó: Szendi Péter

A szakember elárulta, a készenléti rendőrség már az új típusú maroklőfegyvereket használja, a géppisztolyok esetében pedig jelenleg is folyamatban van az átállás. Ezek a fegyverek mindenben megfelelnek a modern kor követelményeinek, egyszerre 19 lőszert képesek tárolni.

A nyílt nap egyik különlegessége volt a sportcsarnokban megrendezett meglepetés­szituáció is. Miután többen jelezték, hogy kizsebelték őket, motozást rendeltek el, ám az egyik látogató megtagadta az együttműködést és támadólag lépett fel az egyik egyenruhás rendőr ellen, természetesen a beépített tolvajt nagyon gyorsan leszerelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában