Évindító

2020.01.07. 15:09

Az újév első babája, lebontott óriáskerék, tragédia – Így kezdődött 2020 Vas megyében

Ugyan még csak néhány nap telt el 2020-ból, de ezalatt is rengeteg minden történt Vas megyében. Összefoglaltuk az elmúlt egy hét néhány fontosabb eseményét:

vaol.hu

Képünkön Laura édesanyjával

Fotó: Horváth Balázs

Sajnos alig pár óra telt el 2020-ból és rögtön egy tragédiáról kellett beszámolnunk. Uraiújfaluban nem csak vidámságról szólt az ünnep: lángok csaptak fel az egyik helyi családi ház szobájában, egy középkorú asszony füstmérgezést kapott: életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni

Eseménytelenül telt az éjszaka a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház Szülészeti Osztályán egészen hajnali fél háromig, amikor három kismama érkezett szülési fájdalmakkal az egészségügyi intézménybe. Dr. Tófalvi Krisztina szülész-nőgyógyász szakorvostól megtudtuk: a három kismama közül egyikük volt csak olyan állapotban, hogy hamarosan világra hozhatja gyermekét. Január első napjának reggelén, 6 óra 54 perckor, 3180 grammal és 50 centiméterrel született meg Laura, aki az idei esztendő első kisbabája lett Vas megyében.

Képünkön Laura édesanyjával
Fotó: Horváth Balázs

Ahogy arról 2019-es év végén beszámoltunk, eltűnt egy fiatal sárvári nő, akit karácsony előtt láttak utoljára Zalaegerszegen. Hozzátartozói próbálták elérni, de nem lehetett, és mivel nagyon aggódtak érte, ezért a rendőrségre is bejelentést tettek. Testvére a végsőkig igyekezett elmenni, ezért a Facebookon kért segítséget. A bejegyzését több, mint négy és fél ezren osztották meg szerte az országban, több mint száz hozzászóló pedig jelezte, aggódnak a nőért. Információink szerint végül újév napján előkerült, de ezzel még nem ért véget a rejtély. Történt ugyanis, hogy Zalaegerszegen őrizetbe vettek egy férfit az eltűnt sárvári nő ügyében, melyről a rendőrség hivatalos közleményben tájékoztatta lapunkat.

Minden jónak vége szakad egyszer, tartja a népszerű mondás. Ez történt Szombathely legújabb látványosságával, az óriáskerékkel is. Vízkeresztkor, vagyis január 6-án kezdték el a bontását. A kerék üzemeltetőjét, Horváth Mihálynét kérdeztük az elmúlt időszakról, aki érdeklődésünkre elmondta: az eszköz nem hozta meg a várt népszerűséget, de összességében mégis pozitívan nyugtázza az elmúlt hat hetet.

Megyeszékhelyünk után márciustól valószínűleg Zalaegerszegre kerül majd a kerék, ahol egészen júniusig fog állni. Nyáron valahol a Balaton partján szeretnék üzemeltetni.
Fotó: Cseh Gábor

A Vas Népe elsőként írta meg, hogy ismét meghirdették a patinás szombathelyi épületet eladásra. A pályázat ezúttal eredményesen zárult, hiszen 470 millió 400 ezer forint értékben érvényes ajánlat érkezett a Nagyszálló megvásárlására. A szombathelyi önkormányzatnak elővásárlási joga van, így most a közgyűlésnek kell döntést hoznia arról, él-e ezzel a lehetőséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában