Harmincezren nézték meg

2020.01.03. 07:00

Bontják a karácsonyi dekorációt a csákánydoroszlói háznál

Minden évben emeli a tétet karácsonyi dekorációjával Gyurján János, idén igazi meglepetésekkel készül, de fejében már a 2021-es karácsonyi tervek is körvonalazódnak.

Budai Dávid

Az építés már augusztusban elkezdődött, a bontás két hét alatt meglesz

Fotó: Szendi Péter

Nyolcadik alkalommal gyúltak ki a fények Gyurján János kertjében advent első vasárnapján, és ahogyan az már megszokott, most is minden létező rekord megdőlt. Egyrészt mert az idei volt a legszebb és legfényesebb karácsonyi dekorőrület – köszönhetően az 50 ezer izzónak –, másrészt mert több mint 30 ezer ember fordult meg az elmúlt egy hónapban a Las Vegast idéző portán.

Már a nyitónapon háromezren voltak, miközben arra számítottak, jó, ha hatszázan eljönnek – tudtuk meg Gyurján Jánostól, aki most kezd hozzá a több tízezer égő és dísz elcsomagolásának. A munka nagyjából két hétig fog tartani, ami elhanyagolható az építésre szánt három és fél hónaphoz képest, amit minden évben barátja, Illés István segítségével visz véghez.

Az építés már augusztusban elkezdődött, a bontás két hét alatt meglesz
Fotó: Szendi Péter

Gyurján János kilenc évvel ezelőtt azért kezdte el a háza díszítését, mert szerette volna meglepni az arra járókat, aztán egyszer csak olyan sok lett az érdeklődő, akik az utcáról fotózták a házat, hogy öt évvel ezelőtt elhatározta, beengedi a látogatókat kapun belülre is. Ma már nem is menne másként, csak a parkoló autókból egy kilométeres sor szokott kialakulni, a parkolásnál a polgárőrök segítenek. Két szabály van, fűre lépni tilos, és mindent a szemnek, semmit a kéznek. A látogatók pedig betartják a szabályokat, nem szokott gond lenni.

A cél az, hogy minden évben felülmúlják az előző évet, ez eddig sikerült, és Gyurján János szerint idén is sikerülni fog, mert a tervek szerint rengeteg újdonság lesz, de hogy pontosan mik ezek, az legyen meglepetés, mindenesetre a kellékek, égők nagy része már megvan, ahogyan a kezdés időpontja is: 2020. november 29-én 17 óra, sőt gondolatban már 2021 karácsonyi dekorációja is megvan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában