Szendrő többször kritizálta a baloldali városvezetést

2020.01.08. 12:44

Cenzúrázták a szombathelyi aktivista blogját?

Megszünteti dr. Szendrő-Németh Tamás civil aktivista blogját a nyugat.hu. A magát független médiumként hirdető és erre hivatkozva támogatást gyűjtő hírportál messenger üzenetben közölte a szombathelyi ügyvéddel, hogy nem blogolhat náluk. De mi köze mindehhez dr. Czeglédy Csabának, a többmilliárdos költségvetési csalás gyanújába keveredett, szombathelyi önkormányzati képviselőnek?

Vas Népe

Fotó: VN

Dr. Szendrő- Németh Tamás egy videóban beszél arról, hogy az említett hírportál január 10-ével megszünteti blogját. Az ügy egyik pikantériája, hogy a tényt Facebook messengeren közölte a műszaki igazgató. Az indok a „blogrendszer” átalakítása volt. Ezt később a főszerkesztő is megerősítette a szombathelyi ügyvédnek. Szintén messengeren.

E váratlan újévi döntés annyira meglepte Szendrőt, hogy köntörfalazás nélkül mondta el véleményét a szombathelyi baloldal jelenlegi helyzetéről, állapotáról és engedett betekintést az elmúlt hónapok történéseibe.

Ismét hangot adott annak, mennyire elítéli, hogy miután Szombathelyen dr. Nemény Andrást polgármesterré választották és a baloldali összefogás közgyűlési többséget szerzett, a barátok számára elkezdődött a pozíció-osztogatás. Példaként említette, hogy Kovács Előd kabinetfőnököt és feleségét is komoly önkormányzati pozícióba tették, és László Győző alpolgármester feleségének is kellett egy jól fizető pozíció. De Molnár Miklós korábbi alpolgármester kinevezését is ismét felhozta.

Dr. Szendrő-Németh Tamás a blogbejegyzésben beszélt arról is, hogy a V, mint Vas Egyesületet a baloldali összefogás nem engedte elindulni a tavaly őszi önkormányzati választáson, ezzel pedig szerinte a baloldali politikusok a civileket tolták ismét háttérbe. A civil aktivista véleménye az, hogy azért vált nem kívánatos személlyé, mert a Szombathelyen sokszor megforduló, média-érdekeltséggel is rendelkező LMP-s országgyűlési képviselő Ungár Péter érdekeit sérti.

Dr. Szendrő-Németh Tamás beszélt arról is, hogy hiába állt ki az elmúlt években többször az előzetesben ülő Czeglédy Csaba mellett, a „jóbarát” ahelyett, hogy ezt viszonozta volna, a mostani helyzetben azt kérdezte tőle: fizet-e rendesen egyesületi tagdíjat, mert ha nem, akkor javasolni fogja a nyugatosoknak, hogy zárják ki. (A nyugat.hu kiadója az impresszum szerint a Nyugat Média és Világháló Egyesület elnöke – a szerk.)

„Csaba te viszont a legnagyobb csalódás vagy. (...) altasd azokat, akik még beveszik a jóbarát szövegedet” – írta Czeglédynek közösségi oldalán a blogger.

A nyugat.hu egyébként az elmúlt hónapokban milliókat gyűjtött össze olvasóitól. A honlapot egy civil szervezet üzemelteti. Az adománygyűjtő felhívás mellett megemlítik, hogy politikai hovatartozástól függetlenül írnak és képviselik mindazt, amit a szabad és független újságírás jelent. Azt állítják magukról, hogy független vidéki médiumként működnek. Azt Szendrő-Németh Tamás is elmondta, hogy maga is gyűjtött támogatókat az oldal üzemeltetéséhez. Korábban egyébként az origo.hu írt arról, hogy a Nyugat.hu mögött álló Nyugat Média és Világháló Egyesület 2017-ben és 2018-ban több millió forint támogatást kapott a Soros-féle Nyílt Társadalmi Alapítványtól. „A 2018-as beszámoló tanúsága szerint ebben az évben pedig még inkább megszaladt a keze a spekulánsnak, hiszen összesen több mint 20 millió forintot adott az egyesületnek” – írta az origo nyáron. De arról is büszkén számoltak be néhány hónapja a szombathelyi portálon, hogy két újságírójuk részt vett egy, Soros György szervezete által meghirdetett mentorprogramban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában