Kapcsolat

2020.01.27. 19:07

Cseh testvérvárosa lehet Celldömölknek

Új, csehországi testvérvárossal gyarapodhat a közeli jövőben Celldömölk. A következő napokban indul útnak a kemenesaljai nem hivatalos delegáció Podebrady városába, hogy tárgyalásokat folytassanak a testvértelepülési kapcsolatok felvételéről.

Pajor András

Hunyadi Mátyás első apósának, Podjebrád György cseh királynak a szülővárosával Celldömölk a Csehország budapesti nagykövetségén tartott cseh–magyar települések testvérvárosi találkozóján ismerkedett meg, amelyen a celli városvezetés is képviseltette magát.

A két ország egyre szorosabb barátságának része a helyi kapcsolódások kiépítése. Így került képbe a 14 ezer lakosú cseh fürdőváros. A celldömölki Vulkán fürdő, a fürdőturizmus további erősítése jó hívószó lehet a kapcsolatok felvételére és elmélyítésére.

Celldömölk majdnem harminc éve kötötte első testvérvárosi partnerségét az olaszországi Pagnaccóval, majd később a szintén olasz Serramazzoni val. Ezt követően az erdélyi Erdőszentgyörgy, az osztrák Neudau, végül 2013ban a kárpátaljai Munkács lett az ötödik partnertelepülése Kemenesalja központjának.

Valamennyi testvérvárossal élénk kapcsolatot tart fönn Celldömölk, a külföldi küldöttségek minden fontos eseményen részt vesznek. Ezt a közép-európai palettát színesíthetné tovább a cseh Podebrady.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában