Igen!

2020.01.13. 14:00

Egy gyűrű mind felett a Sárvár Arénában! – Sok pár látogatott el az esküvőkiállításra

Nemcsak a statisztikák, hanem az esküvői kiállítások látogatottsága is mutatja az évről évre emelkedő házasságkötési kedvet. A Sárvár Arénában az esküvőhöz kötődő szolgáltatók egy időben, egy helyen mutatkoztak be a hétvégén.

Pajor András

A sütemény, az édesség, a torta kardinális kérdés, amikor egy lakodalom megtervezéséről van szó

Fotó: Pajor András

A kiállítás átfogó képet adott az esküvővel kapcsolatos lehetőségekről, és elsődleges célja, hogy a hosszas utánajárások helyett a teljes lakodalom leszervezhető legyen ezen a napon. A párok felmérhették az aktuális trendeket, a kínálatot, tájékozódhattak az árakról is, amelyekből a kiállítás idején számos kedvezményben részesülhettek.

Bővült a kínálat

– Az elmúlt öt évben az eddigi helyszínt kinőttük, és azok a kiállítók, akik a kezdetektől jöttek, folyamatosan jelezték részvételi igényüket. Így az aréna építésekor már tudtuk, hogy itt leszünk. A tavalyi húszról így 35 kiállítóra bővülhetett a kínálat – mondta el Simon Andrea főszervező.

Kálmán Eszter és Dezső Péter jövő tavasszal készül egybekelni
Fotó: Pajor András

Időben vannak

Új törekvés a házasulandók részéről, hogy idejében jó előre kibérlik a helyszíneket és a szolgáltatásokat. Előfordul, hogy a lagzira kiszemelt helyek már 2022-ig foglaltak. A dekoratőrről, a fotósról és a süteményesről, a menyasszonyiruha-kölcsönzőről nem is szólva.

– Itt már a kiállítóknak is évekre előre kell gondolkodniuk. Idén azt tapasztaltuk, hogy meggyorsult ez a folyamat – jelezte Simon Andrea.

– Lassan négy éve vagyunk együtt, és egy éve jegyesek, az esküvőt pedig 2021 tavaszára tervezzük. Érdeklődéssel jöttünk mind a helyszín, mind a többi szolgáltatót illetően, szeretnénk minél több mindennel inspirálódni – mondta Kálmán Eszter, aki párjával, Dezső Péterrel nézte át a kiállítás adta lehetőségeket. A leendő vőlegény elmondta, hogy számára sem unalmas az esemény, az informálódás mellett rácsodálkozik a sok szépre és újdonságra. A helyszínt talán már sikerült kiválasztaniuk Sárváron vagy a környékén – és az esküvői frizura is formálódott, továbbá a süteményes pultok közül is megtalálták azt, amire gondoltak.

A legapróbb dizájnelemnek is jelentősége van: Sárváron mindent megtalálhattak az érdeklődők
Fotó: Pajor András

– Sok mindenben még nem hoztunk végleges döntést, de a legtöbb szolgáltatót igyekszünk lefoglalni itt a rendezvényen – tette hozzá a nagy napra időben készülni kezdő Kálmán Eszter. A lakodalomban kínált ételekről, azok elkészítési folyamatáról szakértői szemmel érdeklődött Dezső Péter, ügyelve még az allergénekre is. Ám, mint elárulta, az esküvő többi részletébe nem ő lát bele.

Sikeres rendezvény

A rendezvény sikere jelzi: megnőtt a házasodási kedv, és egyre többen akarnak egy sima vacsoránál többet nyújtó lakodalmat. A szervezők az idei nagy érdeklődés mellett arról is beszámoltak, hogy a tavalyi kiállítás után majdnem száz házasságkötésről tudósítottak azok a párok, akik részt vettek a múlt évi esküvőbemutatón. A kiállítók hasonló adatokra számítanak jövőre, mert akkor is lesz sárvári násztárlat.

A sütemény, az édesség, a torta kardinális kérdés, amikor egy lakodalom megtervezéséről van szó
Fotó: Pajor András

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában