Egy nap alatt félmillió forint gyűlt össze

2020.01.23. 12:51

Horváth József rákkutató is segített, hogy Orsós Dominik családjának újra legyen autója

Néhány napja jelezte Orsós Dominik édesanyja: sürgősen vennének egy koros, de megbízható autót – a vásárlásához kért tippeket a közösségi oldalon. Szerdán az egyik szombathelyi autókereskedésben egy kényelmes fehér kombit vehetett át a család. A barátaik megkeresték Horváth József rákkutatót, aki az első szóra a nemes ügy mellé állt.

Tóth Kata

Fotó: Horváth József Facebook-oldala

Többször írtunk már Orsós Dominikről, akit betegen fogadtak örökbe a szülei. A kisfiú koraszülött volt, sérült a központi idegrendszere, de az orvosok biztatták a szülőket, hogy hamarosan beéri a társait. Nem így történt: Domi külföldi és magyarországi műtéteken, rehabilitációkon van túl, és bár fejlődik a járása, javul az állapota, családjának rendszeresen kórházba kell őt hordania, nem egyszer Budapestre. Orsóséknak volt egy régi autójuk, ami mostanra nagyon rossz állapotba került. Az édesanya két napja a közösségi oldalon kért segítséget: 2000-es évjárattól keresett megbízható kombi autót. Férje pedig az egyik barátjuktól kért kölcsön, lévén sürgős az ügy: a kórházi kezelésekre muszáj hordani Domit, amihez elengedhetetlen az autó.

Fotó: Horváth József Facebook-oldala

A jó barát – Tyukodi Attila – ismerve a család nehéz anyagi helyzetét, azt, hogy önerőből nem tudnak autót venni, megemlítette történetüket Horváth József kutatóbiológusnak. Az ismert fiatal roma származású kutató molekuláris genetikával és rákkutatással foglalkozik és nem először bizonyította nagylelkűségét.

Ahogy a " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">Facebookon írja: két barátja – Tyukodi Attila és Pazicsák Máté – segítségével egy nap alatt majdnem félmillió forintot gyűjtöttek össze. Az egyik szombathelyi autókereskedésben találtak egy olyan autót, amivel kényelmesen lehet Dominikot szállítani. Az autókereskedés vezetője pedig – a nemes célt felismerve – annyi kedvezményt adott a kocsira, hogy az fedezte az átírás költségét, és vállalták az átírás teljes ügyintézését.

„Röpke 1 hét alatt sikerült a család életét megváltoztatni. Tudjuk jól, hogy ez csak egy csepp a tengerben, de mégis fantasztikus érzés. Mert bizony adni a legfantasztikusabb dolog!” – írja Horváth József. Orsósné Gyöngyikét, Dominik édesanyját telefonon értük el: – Szavakkal leírhatatlan a hála, amit érzünk. Naponta használjuk az autót, hatalmas segítséget kaptunk. Nagyon köszönjük mindenkinek – hallottuk tőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában