Tettenérés

2020.01.08. 09:10

Igazi krimi zajlott hajnalban Szombathelyen – Betörtek a Cinema Caféba

Besurranó tolvajt kaptak rajta a Cinema Caféban szerda hajnalban.

Polgár Patrícia

Kótainé Zsoldos Gizella is belépett a hétköznapi hősök táborába

Fotó: Cseh Gábor

A fiatal férfi az aznapi bevételt és a váltót, 100500 forintot szeretett volna eltulajdonítani. Szerencsétlenségére az egység takarítónőjét nem hagyta el a lélekjelenléte: mihelyt észrevette a betolakodót, kívülről rázárta az ajtót, majd értesítette a rendőröket. Ők a motozás során nem találtak semmit nála, ám a hős takarítónőnek ekkor eszébe jutott, hogy ellenőrizze a bevételt, ami hiányzott. Ezt végül a férfi alsónadrágjában hiánytalanul megtalálták.

A kávézó hivatalos közösségi oldalán számolt be a szerda hajnalban tetten ért besurranó tolvajról. A férfi nem ismeretlen a rendőrök számára, többször is volt már vele dolguk.

A kávézó üzemeltetője, Hetényi Norbert úgy véli, nehéz kideríteni, hogy pontosan mikor történhetett a rablás. A kávézó előbb bezárt, mint a mozi, így a férfinek csupán egy embert kellett kijátszania ahhoz, hogy elbújjon. – Ilyenkor szándékosan nem riasztunk be, hiszen a vetítés után, az aulában járkáló embereket érzékelnék a kamerák. Valószínűsíthető, hogy az elkövető kifigyelte, hol nem látja a kamera, és azt is, hol tartjuk a brifkót.

Kótainé Zsoldos Gizellának takarítóként az első dolga mindig az, hogy a pénztár felőli riasztót kikapcsolja. Így tett szerda hajnalban is, majd elindult a kávézó felé, hogy kivigye a szemetet.

Fotó: Cseh Gábor

- Szerencsémre, ahogy a hátsó ajtónál mentem volna ki, észrevettem a fiatalembert, aki a WC felől nézegetett. Ekkor kiszaladtam és becsuktam az ajtót, hogy ne tudjon elmenekülni. Azonnal hívtam a rendőrséget, akik az első motozás után majdnem el is engedték, mert nem találtak nála semmit. Ekkor eszembe jutott, hogy megnézzem, megvan-e a bevétel, de csak az üres brifkót találtam. A rendőrök azonnal a férfi után rohantak és behozták. Én kiabáltam, hogy tetőtől talpig vetkőztessék le, amit a rendőrök meg is tettek, az alsónadrágjában pedig megtalálták a 100500 forintot. Örülök, hogy volt annyi lélekjelenlétem, hogy ezt végigcsináljam. Őszintén: a talpamtól a fejem búbjáig reszkettem míg a rendőrök és Norbi meg nem érkeztek.

Mayer Rudolfot, a Savaria mozi szakmai vezetőjét arról kérdeztük, hogy fordulhatott elő az, hogy valaki zárás után bent marad a WC-ben. Ő arról tájékoztatott, hogy még tart a belső információszerzés, így részleteket nem tud elárulni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában