kaland az élet

2020.01.30. 15:00

Kína Közelről a világjáró vépiek jóvoltából

Másodszor gyűltek össze a „Világjáró Vépiek Társasága” csoport tagjai, hogy meghallgassák egymás élménybeszámolóját utazásaikról.

Vas Népe

Fotó: Nagy Attila

Bemelegítésként a Kovácsné Dávid Judit tízkérdéses kvízét tölthették ki a vállalkozókedvűek az előző úti beszámoló témaköréből – a legtöbb helyes válaszért kézműves ajándéktárgy járt. Utána indult világkörüli útjára a vépi szuperszonikus járat Nagy Attila vezetésével, és a földgömbön egy nagyot pörgetve pillanatok alatt Kína keleti részére jutott.

Fotó: Nagy Attila

A résztvevők gyors áttekintést kaptak a földrajzi távolságokról, utazási időről, repülési sebességről, majd két város – Shenzen és Zhuhai – rövid történelmi és gazdasági ismertetése következett, kiemelve, hogy miként váltak a különleges gazdasági övezetek néhány tízezres „falukból” több tízmilliós megapoliszokká.

Fotó: Nagy Attila

Majd vetített képes bemutató következett élményekkel, tapasztalatokkal megtűzdelve a kínai szokásokról, gasztronómiából és a mindennapi életről, ami néha derűt csalt a közönség arcára, máskor elgondolkodtatott. Közben több kíváncsi kérdés is elhangzott, akár az ételek, a közlekedés, vagy az árszínvonal kapcsán.

Fotó: Nagy Attila

Az előadás látványos, lenyűgöző zenével és fényhatásokkal kísért vízi show-val zárult (videófelvételről), majd jó hangulatú kiscsoportos baráti beszélgetések rögzítették az átélt élményeket. Februárban egy portugál útibeszámoló következik.

 

Fotó: Nagy Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában