Pozíció

2020.01.23. 12:04

Koczka Tibor volt alpolgármester is a Vasivíznél kapott munkát (Nyilatkozattal frissítve!)

Dr. Szendrő-Németh Tamás civil blogger délelőtt osztotta meg blogján a hírt: Koczka Tibor korábbi alpolgármester, a Pro Savaria Egyesület által támogatott polgármester- és képviselőjelölt a Vasivíz Zrt. marketinges pozíciójában dolgozik.

Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Frissítve:

16.30

A poszt megjelenése után elértük Koczka Tibort, aki szívesen állt rendelkezésünkre. Úgy fogalmazott: – Egy jó vezető mindig olyanokkal veszi körbe magát, akikben megbízik, és akik egy adott területen a feladatokat felelősen, jól el tudják végezni. Harminc évig újságíróként dolgozott, rendelkezik kommunikációs végzettséggel, és más diplomája is van. Hozzátette azt is, a Vasivíz Zrt. korábbi marketing menedzsere decemberben, még az új vezérigazgató érkezése előtt távozott. Kinevezése nem titokban történt, hiszen hétfőn az irodákban bemutatták.

Kérdésünkre, hogy a Vasivíz Zrt. marketing menedzsereként hogyan tudott részt venni a szombathelyi városházán a gazdasági és jogi bizottság keddi ülésén, és a szerdai rendkívüli közgyűlésen, azt válaszolta: kötetlen munkaidőben dolgozik, munkaszerződése pedig határozatlan időre szól. Hozzátette: nem gondolja, hogy politikai hálából került volna a pozícióba.

12.30

„A Vasivíz Zrt-ben Molnár még le sem húzott egy hónapot sem a vezérigazgatói székben, máris erkölcsi kötelességének érezte, hogy volt osztálytársát, jóbarátját, Koczka Tibort beültesse a cég marketinges pozíciójába. Nyilván nem volt más választása, hiszen az egész megyében egyetlen ember volt alkalmas a pozícióra, az 58 éves ex fideszes alpolgármester (aki két év múlva védett korban lesz és a Jóisten se rúgja ki a Vasivízből).” – osztotta meg ma délelőtt követőivel dr. Szendrő-Németh Tamás. A Vas Népe is hasonlóan értesült, több forrásból.

 

A Vas Népe pont a napokban írt arról, hogy Molnár Miklóst Koczka Tibor váltja a szombathelyi közgyűlésben a Pro Savaria színében.

Tegnap a rendkívüli közgyűlésen Molnár bejelentette: január 30-ával mond le képviselői mandátumáról, miután január 1-je óta a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója, és a két pozíció összeférhetetlen. Koczka Tibor februárban teheti le képviselői esküjét. Az ügyben kerestük Koczka Tibort is, aki egyelőre nem reagált a blogger állításaira.

Nem ez az első eset, hogy a szombathelyi baloldali városvezetés pozícióba helyez volt politikusokat és saját hozzátartozóikat. Korábban írtunk például arról, hogy László Győző alpolgármester felesége a Haladás Sportkomplexumban kapott állást. Nemény András polgármester kabinetfőnökének feleségét pedig ügyvezetővé választották.

 

Többször írtunk arról is, hogy miként ültették Molnár Miklós volt alpolgármestert a Vasivíz vezérigazgatói székébe.

 

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/csutortokon-lesz-az-elso-kozgyules-szombathelyen-3349150/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szombathely-tavolmaradt-a-vasiviz-zrt-rendkivuli-kozgyuleserol-3432030/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vasiviz-megfelel-vagy-sem-molnar-miklos-3431376/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lajkgyujtes-indult-molnar-miklos-visszahivasa-erdekeben-3379938/[/embed]

 

Szendrő-Németh Tamás egyébként nem először ad hangot elégedetlenségének az új városvezetéssel kapcsolatban. Mostanában azonban kénytelen a facebookon közölni véleményét, mivel mint arról korábban már beszámoltunk a Soros-támogatott helyi online portál év elején váratlanul megszüntette blogját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában