a békéért fohászkodtak

2020.01.13. 07:00

Medugorjéból Felsőszölnökre érkezett a Mária szobor

A Medugorjei Szűzanya vándorszobrát fogadták a felsőszölnöki plébánia­templomban, Jézus nevének ünnepnapján, a muraszombati egyházmegye segítségének köszönhetően.

Civil/Horváth R. László

A Mária-szobor a neves kegyhelyről érkezett Felsőszölnökre

Fotó: Szendi Péter

A szlovén és magyar nyelven koncelebrált istentiszteleten Tóth Tibor felsőszölnöki plébános köszöntötte a magyarországi szlovén Rába-vidékről, valamint a szomszédos ausztriai egyházközségekből érkezett híveket. A legszentebb áldozatot Vili Hribernik dolenci plébános mutatta be.

Dejan Horvat markovci plébános homíliájában a „béke királynője” üzenetét tolmácsolta, hangsúlyozva, hogy Mária édesanyai szeretetével szeretne jelen lenni mindennapjainkban. A lelki nap az éjszakai szentségimádást, a csendes elmélkedést és a virrasztást követően Mária-litániával folytatódott. A međugorjei zarándokszobrot főpapi szentmisén búcsúztatták, melynek főcelebránsa dr. Székely János megyés püspök, a Szombathelyi Egyházmegye főpásztora volt.

A Mária-szobor a neves kegyhelyről érkezett Felsőszölnökre
Fotó: Szendi Péter

Ferenc pápa 2017. február 11-i keltezéssel Henryk Hosert, a varsó-prágai egyházmegye főpásztorát nevezte ki különleges küldöttévé a međugorjei Mária-kegyhelyre. A pápai küldött úgy fogalmazott: Međugorje fény a mai világban. Tavaly az apostoli vizitátor és Luigi Pezzuto, Bosznia-Hercegovina apostoli nunciusa bejelentette, Ferenc pápa döntése nyomán az egyházmegyék és plébániák hivatalosan is szervezhetnek ide zarándoklatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában