Zöldberuházás zárult

2020.01.28. 10:00

Megnyitott a tekepálya Jánosházán

Ünnepélyesen birtokba vették a Zöld város programban épített szabadidőparkot a jánosháziak, a több mint 150 millió forintból a sportpálya mellett kialakított létesítmény központja a tekepálya.

Bakos Ágnes

Fotó: Szendi Péter

Hét kuglipálya volt Jánosházán a múlt század közepén – idézte fel az avatón Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a jánosházi sportegyesület vezetője. Most a térség egyetlen tekepályája nyílt meg a jánosházi Zöld város program eredményeként, Marton Ferenc azt mondta, reméli, kihasznált lesz a pálya.

Versenyeket is terveznek, februárban indul a Jánosháza és vidéke tekebajnokság, amelyről a létesítmény készülő Facebook-oldalán tesznek közzé részleteket – ismertette. A tekesport múltját és jelenét méltatta V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő is a pályaavatón: szerinte az egyik legkülönlegesebb sportról van szó, hiszen már játék közben koccanhatnak a korsók. A versenysport vonatkozásában a kugli és az amerikai bowling szerepét is hangsúlyozta, a létesítmény jelentéségéről pedig úgy fogalmazott, egy seb gyógyult be a városban. Közösségi tér készült, márpedig ez elengedhetetlen feltétele a polgári létnek.

 

Fotó: Szendi Péter

 

Nem(csak) téglán, nem habarcson múlik az építkezés, hanem az olyan összefogáson, mint ami Jánosházán látható. A számos fejlesztést sorolva úgy fogalmazott, hogy a város nyertese az utóbbi éveknek. A futópályával, színpaddal, játszótérrel meg a tekepályával is felszerelt szabadidőpark kialakításához 150 millió forintot nyertek – idézte fel a 2015-ben indult ötleteléstől kezdve Kiss András, Jánosháza polgármestere.

 

Fotó: Szendi Péter

 

A létesítmény számos rendezvénynek adhat helyet, pizzériát is nyitottak, egyébként a polgármester ötletére. Úgy összegzett: összefogással lehet élhetőbb a város, ez a létesítmény is ennek a bizonyítéka. Áldatlan állapotot számoltak fel, mintegy 1200 köbméter hulladékot szállíttattak el a területről, és szükség volt pluszforrásra az áremelkedések miatt – számolt be Kiss András.

Azt reméli, sok helyi és környékbeli tölt majd kellemes perceket a tekepályán és az egész létesítményben. Az ünnepélyes avatón a helyi munkaadók is képviseltették magukat, a képviselő-testület és az intézményvezetők is jöttek megnézni, milyen lett az új közösségi tér, és még Németh Lajost, Vas megyei tekevilágbajnokot is köszönthették az avatón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában