Önök szavaztak

2020.01.14. 07:00

Mi legyen a Savaria Szálló jövője? – Mi kérdeztünk, Olvasóink válaszoltak!

A Savaria Szállóval kapcsolatosan kérdeztük a vaol.hu oldalon olvasóinkat. A többség úgy voksolt: mindegy, hogy ki veszi meg, csak tegyék rendbe a Savaria Szállót és annak környékét.

Vas Népe

Hosszú évek óta hullik az épület tetejéről a cserép

Fotó: Szendi Péter

Múlt héten írtunk arról, hogy hamarosan a szombathelyi közgyűlés elé kerül a Savaria Szálló vételi lehetősége, miután a decemberi liciteljáráson érvényes ajánlat érkezett az emblematikus épületre. 470 millió 400 ezer forintot kínáltak az ingatlanért, amire az önkormányzatnak elővásárlási joga van. Megtudtuk, az épületért most közel 600 millió forintot kellene fizetnie.

Dr. Nemény András még polgármesterjelöltként állt ki, és sajtótájékoztatón fogalmazta meg a témában egyik kampányígéretét: „A város vegye meg a Nagyszállót!”

Múlt héten a baloldali politikus már úgy nyilatkozott: a városvezetés felvette a kapcsolatot a Savaria Szálló megvételére ajánlatot tevő céggel, a tárgyalások befejeztével annak eredményéről a gazdasági és jogi bizottságot, valamint a közgyűlést is tájékoztatják.

Hosszú évek óta hullik az épület tetejéről a cserép
Fotó: Szendi Péter

A vaol.hu oldalon a cikkhez kapcsolódóan szavazást indítottunk, amit tegnap lezártunk. A nem reprezentatív felmérés végén kiderült: a voksolók 59 százaléka úgy gondolja, mindegy, hogy ki veszi meg, csak tegyék rendbe a Savaria Szállót és környékét. A szavazók 18 százaléka úgy véli, ez is csak üres kampányígéret volt, míg 13 százalékuk épp ellenkezőleg látja, és arra biztatja a városvezetést, hogy az önkormányzat vegye meg az ingatlant, és újítsa fel!

Nevetséges, hogy még az önkormányzat akar feltételeket szabni egy esetleges befektetőnek – erre a pontra a szavazatok nyolc százaléka érkezett. És mindössze két százaléknyi volt azok aránya, akiket a téma nem érdekelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában