Körkép

2020.01.19. 19:52

Négyszer annyi bárányhimlős Vas megyében

Az év első hetében öt, a másodikban már húsz bárányhimlős megbetegedést számolt Vas megyében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK). Más fertőző betegségeket is feljegyeztek. Országosan is nőtt a számuk.

Vas Népe

Többféle lehet a bárányhimlő: van, aki „lábon kihordja”, de átlagosan minden tizedik eset súlyosabbnak számít

Fotó: VN-Archív

Vasi és országos szinten is emelkedett a bárányhimlős esetek száma, látszik a most közzétett, második heti összegzésből. Az év első hetében 825 esetet, aztán 2020 második hetében 891 megbetegedést számolt a NNK országosan. Vas megyében az első héten öt, a második héten húsz bárányhimlőst jegyeztek fel. Tavaly ugyanebben az időszakban rosszabb volt a bárányhimlőhelyzet az országban, akkor 1234 megbetegedés volt. Az év eddigi részét nézve is kevesebb a beteg: tavaly több mint 2200, idén 1716 bárányhimlőst számolt a NNK az év legeleje óta.

A fertőző betegségek heti jelentése szerint volt egy fertőző májgyulladás, valamint egy esetben mutattak ki campylobacteriosis megbetegedést, és kettő szalmonellás beteget számoltak a megyében.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában