Lengyel és magyar

2020.01.21. 07:00

Nemzeteken átívelő testvériskolák

Többéves múltja van a Savaria Szakgimnázium és a Bydgoszcz városában működő elektronikai középiskola szakmai kapcsolatának.

Vas Népe

A projekt résztvevői, középen Sümegi Tamás igazgató

Fotó: VN/LP

A lengyel és a szombathelyi középiskolások is jártak testvériskolájukban. A 2019/2020-as tanévben folytatódott az együttműködés, amit nemrég nívódíjjal ismertek el Lengyelországban.

A Nemzeteken átívelő diák­mobilitás programban húsz diák jött két kísérővel Szombathelyre, hogy fejlesszék idegen nyelvi és szakmai kompetenciáikat. Ismerkedtek az itteni szakképzés sajátosságaival, üzemlátogatás, közös történelmi, idegen nyelvi, szakmai workshopok is szerepeltek a programban. Megnézték Szombathely, Budapest és Kőszeg nevezetességeit, sportdélutánt, a kollégiumban kulturális estet rendeztek.

A projekt résztvevői, középen Sümegi Tamás igazgató
Fotó: VN/LP

A Bydgoszczban élő magyaroknak nagy örömet szerzett az az ötvenkötetes, Magyarországot bemutató sorozat, amelyet a Savaria iskola ajándékozott az ottani magyar nyelvű

könyvtárnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában