rekordkísérlet

2020.01.30. 07:00

Pisztolylövésre indul a kolbász töltése Győrváron

A Millennium Polgári Egyesület és a megyei önkormányzat hetedik alkalommal rendezi meg a Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivált és Böllérversenyt, a tavalyihoz hasonlóan Győrváron, a faluházzal szemközti rendezvénytéren.

Tersztyánszky Krisztina

Jó hangulatban látott tavaly is a munkának Marton Ferenc megyei alelnök (középen) és Szijártó László képviselő

Fotó: N-archív/SZP

Az erőpróbán ezúttal nem kevesebb, mint harminc böllércsapat vesz részt, hagyományosan többen közülük a határokon túl élő magyarság képviseletében, illetve a testvérmegyékből érkeznek. A harminc malac leölése hat órakor kezdődik egy kijelölt helyszínen, a sorrendről sorsolás dönt. Ettől kezdve egészen 18 óráig szorgoskodnak a sátrakban a csapatok, mindenféle jóval kínálgatva a betérőket. Míg ők dolgoznak, a színpadon is folyamatosan történik majd valami.

A helybeli Bomba bulizenekar már hajnali hét órakor tüzes ritmusokkal segít elűzni az álmosságot. Délelőtt a környékbeli művészeti együttesek mutatják be műsorukat. A továbbiakban színpadra lép Éder Gabee, a Jó Laci Betyár, Sihell Ferry és Henna, valamint Sláger Tibó és Nagy Natália. Itt lesz először élőben hallható a többszörös főzőversenygyőztes Győrvári Léhűtők indulója. Az eredményhirdetés és a tombola után pedig még Delta-bulit is kínálnak a szervezők.

 

Jó hangulatban látott tavaly is a munkának Kaczor Zsolt polgármester, Marton Ferenc megyei alelnök (középen) és Szijártó László képviselő
Fotó: N-archív/SZP

A gasztronómiai fesztiválon díszvendégként részt vesznek a Kárpát-medencei magyar szervezetek vezetői. A nap fővédnöke ezúttal is V. Németh Zsolt országgyűlési képviselő, kiemelt nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos. Ő amellett, hogy 12-kor ünnepélyes megnyitóbeszédet mond, és minden bizonnyal újra zenél is a Kármentő együttesben, reggel hat órakor pisztolylövéssel indítja el a magyar rekord címre pályázó háromezer méteres kolbász töltését.

A rendezvény az Egyházmegyei Karitászt támogatja. A hitelesítés és ingyenes kóstolás után megmaradó kolbászkilométerek, valamint a csapatok munkája során fel nem használt húsáru a segítő szervezet közreműködésével jut el a szűkölködőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában