és még nem látták mindet!

2020.01.30. 14:00

Rekordszámú erdei fülesbagoly van Vas megyében!

Az országos bagolyszinkron keretében a Vas megyében élő madárbarátok sem pihentek.

vaol.hu

Fotó: Kardos Gábor/MME

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület tagjai és önkéntesek erdei fülesbaglyok után kutattak Vas megyében a hétvégén megszervezett országos bagolyszinkron során – írja a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján.

Összesen több, mint 60 helyszínen jártak, ahol 24-en láttak is baglyot, illetve ezen kívül 8 helyen bagolynyomokat találtak (köpet, ill. meszelésnyomok).

Valószínűsíthető, hogy a ténylegesen megszámolt 213 fülesbagolynál sokkal több madár él megyénkben, de rejtőzködő életmódjuk rendkívül megnehezíti a pontos számolást, így ez az eredmény a minimum darabszámot tükrözi.

Fotó: Kardos Gábor/MME

A legbaglyosabb település képzeletbeli díját Táplánszentkereszt érdemelte ki, ahol legalább 35 madarat azonosítottak. A rangsorban utána következik Sárvár, a maga 25 példányéval, majd Szombathely (20), Nyőgér (15), Kám (15) és Köcsk (15).

Ha esetleg Ön is találkozik erdei fülesbagollyal, tud téli pihenőhelyekről, tapasztalatát küldje el a [email protected] e-mail címre, vagy keresse fel a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület facebook oldalát és írjon nekik üzenetet.

A sikeres lebonyolításban a szervező (Kóta András) köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki a felmérés sikeres lebonyolításához hozzájárult: Bognár András, Borbás Kata, Csempesz Sándor, Gyurácz József, Harsányi Krisztián, Kardos Gábor, Koszorús Péter, Kovács Patrik, Kutschi Péter, Ottó Erzsébet, Somogyi Csaba, Takács Árpád, Tóth Kornél, Vasuta Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában