Mi lesz a sorsa?

2020.01.17. 15:10

Savaria Szálló: újabb bizonyíték, hogy nem kell a városnak a kultikus épület

A Vas Népe írta meg először: január 22-ig kell döntenie a közgyűlésnek arról, hogy dr. Nemény András megtartja-e kampányígéretét és megveszi-e az önkormányzat a Savaria Szállót. Most úgy tűnik: nem igényel költségvetési végrehajtást a várható döntés.

Vas Népe

Egy biztos: az épület a mostaninál jobb sorsra érdemes

Fotó: Cseh Gábor

Korábban írtunk róla: elővásárlási joga van a szombathelyi önkormányzatnak a Savaria Szállóra. A január 22-ei, szerdai rendkívüli közgyűlésen ezt az egy napirendi pontot tárgyalják a városatyák. Egy békéscsabai székhelyű cég, amelyet hárommillió forint törzstőkével alapítottak, tett vételi ajánlatot az emblematikus belvárosi ingatlanra.

Az előterjesztéshez csatolt cégkivonatból látszik az is, hogy a cég főtevékenysége az épületépítési projekt szervezése, a tevékenységi körök között szerepel még a saját tulajdonú ingatlan adásvétele, valamint az ingatlan-bérbeadás és -üzemeltetés is. A kft. tulajdonosa egyébként egy budapesti székhelyű cég, aminek a szálló megvételére ajánlatot tevő vállalkozás ügyvezető igazgatója a tulajdonosa. Ennek törzstőkéje ugyancsak hárommillió forint.

Először a bizottság tárgyal

A napirendet először január 21-én 14 órakor a gazdasági és jogi bizottság, majd egy nappal később 9 órától a közgyűlés is tárgyalja.

Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata elővásárlási jogával 470.400.00.- Ft+Áfa (bruttó 597.408.000.- Ft) vételár ellenében élni kíván” – áll az egyik határozati javaslatban, amiről a képviselők dönthetnek. A másik szerint az önkormányzat nem él elővásárlási jogával.

Már elkezdődött a mentegetés

A baloldalhoz köthető online portálokon eközben megkezdődött a polgármester mentegetése. A Vas Népe megírta: Nemény András egyik kampányígérete volt, hogy a város vegye meg a Nagyszállót. Most viszont úgy tűnik, a politikus a polgármesteri székben ülve már visszakozik, és az önkormányzat inkább kihátrál az elővásárlási jog kínálta lehetőségből. A mentegetés érdekében használt baloldali kommunikációs trükkök helyett érdemes inkább egy futó pillantást az előterjesztésre vetni.

Kimarad a közgazdasági osztály vezetője

Ha Nemény András betartja kampányígéretét, és megveszi az önkormányzat a Nagyszállót, az elfogadásra váró határozati javaslat szerint:

A közgyűlés felhatalmazza a polgármestert, hogy az eladót a fenti döntésről tájékoztassa és az adásvételi szerződést aláírja, a kifizetést eszközölje.

Alatta, a felelősök között dr. Nemény András polgármester, Horváth Attila alpolgármester és a jegyző neve szerepel, míg végrehajtóként egyedül a jogi osztály vezetőjét jelölték meg. Ez alapján úgy tűnik: költségvetési vonzattal nem számol a javaslat elfogadása után a polgármester, hiszen végrehajtóként nem nevezte meg a közgazdasági osztály vezetőjét.

 

A témával kapcsolatban korábban megkérdeztük olvasóinkat is:

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mi-legyen-a-savaria-szallo-jovoje-mi-kerdeztunk-olvasoink-valaszoltak-3484833/[/embed]

Korábban írtuk:

[embed]https://www.vaol.hu/vezeto-hirek/itt-a-lehetoseg-ismet-elado-a-nagyszallo-3394014/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában