Tornaterem-építésre meg útfelújításokra

2020.01.03. 14:00

Támogatásokról, hozzájárulásokról döntött a kormány

Vas megyei önkormányzatok és építkezések is szerepelnek az utolsó 2019-es kormányhatározatokban.

Vas Népe

A Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 45 milliót kap – többek között pályafelújításra

Fotó: Unger Tamás

Még karácsony előtt született a tavalyi 1801. kormányhatározat, amely önkormányzati beruházások hozzájárulásáról szól – szerepel benne négy vasi önkormányzat. Az előzetes hozzájárulások öt vasi ügyletet hagynak jóvá.

Három 2019-re szól még: Kemeneskápolna 38 millió, Vasszécseny 29,8 millió és Olaszfa 49,6 millió forinttal szerepel. Előbbi két településen útfelújítás a fejlesztési cél, Olaszfán szennyvízberuházás. Kétszeresen szerepel Körmend, mindkét sorban önkormányzati tulajdonú létesítmények felújítása, fejlesztés, a fűtés- és világítási rendszer korszerűsítése a cél.

A Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 45 milliót kap – többek között pályafelújításra
Fotó: Unger Tamás

Az egyik ügylet 225 millió, a másik 175,6 millió forint, mindkettő 2020-ra szól. Az 1781. kormányhatározatban is szerepel Körmend. Az a Nemzeti kastélyprogram és Nemzeti várprogram részét képező egyes projektekről szól: a Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofi t Kft. eláll a körmendi Batthyány-kastély turisztikai célú fejlesztésétől. A Rumi Rajki István Általános Iskola tornaterem-építéséről a kormány 1777. határozata szól, pontosabban a tornaterem „programszerű kormányzati magasépítési beruházásként történő megvalósítását” írja a határozat.

A kötelezettségvállalási keret terhére a vállalható kötelezettség összegét 604,4 millió forintban jelöli a határozat. Az összeget a 2020-as központi költségvetésben biztosítja a kormány a tornaterem-fejlesztések megvalósítása alcímben – látható a határozatban. Az 1807. kormányhatározat már karácsony után készült: az az egyes feladatok forrásszükségletének biztosításáról szól.

Huszonnyolc támogatási cél szerepel benne, az egyik támogatott vasi, a Gyöngyöshermán-Szentkirály SE 45 millió forinttal. Az összeg pályafelújítást, mosdóépítést, kazán- és kispadcserét szolgál – áll a Magyar Közlönyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában