Tűz van babám

2020.01.22. 07:00

Tűzvédelmi nappal indult el a SegítéSEK

Az ELTE Savaria Egyetemi Központ és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tegnap az egyetem C épülete előtt tűzbiztonsági akciónapot tartott. A program a SegítéSEK címmel megszervezett közös projekt nyitó eseménye volt.

Gyöngyössy Péter

Bella Dániel szóróanyagot vesz át Kiss Pétertől az ELTE SEK tűzvédelmi akciónapján. Ez volt a projektnyitó, lesz folytatás

Fotó: Horváth Balázs

Az ELTE Savaria Egyetemi Központtól (SEK) eddig sem volt idegen Szent Márton szellemisége. Eddigi tevékenységeiket és a témában tervezett jövőbeni programjaikat mostantól a SegítéSEK projekt keretei között valósítják meg. A társadalmi felelősségvállalás jegyében egyebek mellett eredményes véradásokat, jótékonysági akciókat bonyolítottak le.

Az ötletgazda, Lenkai Nóra, a Savaria Campus Iroda vezetője kérdésünkre elmondta: a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal 2018-ban kötöttek együttműködési megállapodást. A mostani akciónap a tűzmegelőzés fontosságára kívánta felhívni a figyelmet. A jövőben több jótékonysági rendezvényt is terveznek: koncertet, bált, futóversenyt. A bevételeket rászorulókkal foglalkozó szervezeteknek ajánlják fel. Ugyancsak a terveik között szerepel a fogyatékkal élőknek szervezett kirándulás.

– Óriási nyilvánosságot kapott az az eset – mondja Lenkai Nóra –, amikor egy levelezős hallgató úgy vizsgázott, hogy az ölében ott volt a kisgyermeke. Pedig ez nem egyedi eset. A mi egyetemünk sokak számára azért vonzó, mert hallgatóbarát, családias a légkör, az oktatók, hallgatók személyesen ismerik egymást. Terveink között több olyan fejlesztés szerepel, mely a segítés jegyében még komfortosabbá tenné az intézményt. Szeretnénk létrehozni egy babaszobát azoknak a levelezős hallgatóknak, akiknek kisgyermekük van. Első lépésként egy berendezett helyiséget, később hallgatók bevonásával ügyeleti rendszert is.

Bella Dániel szóróanyagot vesz át Kiss Pétertől az ELTE SEK tűzvédelmi akciónapján. Ez volt a projektnyitó, lesz folytatás
Fotó: Horváth Balázs

 

A tegnapi akciónapon a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság több vezetője is jelen volt. Lakatár Gábor tűzoltó alezredes, a Szombathelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője kérdésünkre elmondta, hogy az egyetemmel való közös munka elősegíti egyebek mellett, hogy tűzmegelőzési kampányaikkal, kiadványaikkal elérjék a hallgatókat, oktatókat, és az sem titkolt szándékuk, hogy népszerűsítsék a katasztrófavédelem tevékenységét: leendő munkatársakat toborozzanak.

Fontos információkkal, szóróanyagokkal is szolgált az akciónap
Fotó: Horváth Balázs

Bella Dániel, a SEK hallgatója elmondta, hogy egyetemi hallgatókból, oktatókból és dolgozókból 50 fős önkéntes mentőcsapat is alakult, az önkéntesek már kaptak árvízvédelmi kiképzést, de épület kiürítésében is tudnak hatékonyan segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában