A város fogadalmi napja

2020.01.18. 07:00

Vasárnap tartják Szent Fábián és Szent Sebestyén ünnepét

Van, ahol már a hétvégén, de legkésőbb hétfőn a megye számos településén megkezdődnek az ökumenikus imahét alkalmai – ezeket is soroljuk.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Székely János (balról) vasárnap a szombathelyi székesegyházban lesz főcelebráns

Fotó: VN-Archíy

Szombathelyen január 19-én, vasárnap 9 órakor tartják Szent Fábián és Szent Sebestyén ünnepét, Szombathely fogadalmi napját. A szombathelyi székesegyházban tartandó szentmise főcelebránsa: dr. Székely János megyés püspök. A megyeszékhelyen vasárnap kezdődnek az ökumenikus imahét programjai: az evangélikus templom kápolnájában 18 órától Taizei imaórát tartanak. Sárváron a Szent László-plébánián szombaton délelőtt 9 órakor folytatódik a jegyeskurzus, 9.45-től pedig a katekumenátus a katolikus iskolában. Szombaton este 19 órára szeretettel hívják a fiatalokat ifjúsági közösségbe, a katolikus iskolába. Vasárnap a hegyi kápolnában is lesz szentmise 9.30-kor. Kőszegen szombaton, január 18-án 17 órától a Jézus Szíve-templomban a nemzeti imanap alkalmából szentség-

imádási órát tartanak Magyarország lelki megújulásáért.

Répcelakon a Szent István király-plébánián az első­áldozói szülői értekezletet már pénteken megtartották, az uraiújfalui templomban ez a megbeszélés január 18-án szombaton este a szentmise után 19 órától lesz, Nicken pedig január 19-én vasárnap ugyancsak a szentmise után 9 órakor.

Dr. Székely János (balról) vasárnap a szombathelyi székesegyházban lesz főcelebráns
Fotó: VN-Archíy

Nicken az ökumenikus imahét keretében 24-én, kedden 18 órakor a katolikus templomban Verasztóné Magyar Melinda hirdet igét, szerdán Csánigon ugyanekkor Szakál Szilárd. A csütörtöki alkalom helyszíne Uraiújfaluban az evangélikus templom, az igehirdető Baranyay Bence. Pénteken Répcela­kon a katolikus templomban, szombaton Vámoscsaládon, jövő vasárnap pedig a répcelaki evangélikus templomban gyűlnek össze a hívek, az igehirdető Verasztóné Magyar Melinda, Jakabné Köves Gyopárka, illetve dr. Szabó Lajos, az Evangélikus Hittudományi Egyetem nyugalmazott rektora lesz.

Bükön a Szent Kelemen-­templomban a január 19., vasárnapi szentmisén közreműködik a Büki Férfikar.

Az Őrségben hétfőn kezdődnek az ökumenikus imahét imádságos alkalmai. Őriszentpéteren az evangélikus templomban hétfőn Major Lehel református lelkész, kedden a református templomban Kollerné Loós Zsuzsanna evangélikus lelkész, szerdán pedig az evangélikus templomban Köbli Tamás katolikus plébános hirdet igét. Csütörtökön a katolikus templomban a református, pénteken az evangélikus templomban a katolikus, szombaton a reformátusoknál az evangélikus, vasárnap pedig a katolikus templomban ismét két evangélikus igehirdető lesz a vendég. Szalafőn szerdán 18 órakor hirdet igét Köbli Tamás plébános. Bajánsenyén csütörtökön a Kálvin-teremben Köbli Tamás plébánost, pénteken a katolikus kápolnában Kollerné Loós Zsuzsannát, szombaton ugyanott Ozsváth Imrét, jövő vasárnap a református templomban Loós Csaba evangélikus lelkészt hallhatják a hívek. Az utóbbi alkalom 14 órakor kezdődik, a többi 18-kor.

Kercaszomorra február 2-án látogat el Köbli Tamás plébános, 14 órakor a református templomban hirdet igét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában