Erasmus

2020.01.16. 07:00

Vépről Romániába mentek először a jó példáért

Szeptemberben kapta a jó hírt az iskola: az Erasmus nemzetközi programban nyertek. Olaszország, Románia, Horvátország, Spanyolország és Magyarország egy-egy iskolájának részvételével valósul meg a kétéves projekt. Nemrég került sor az első találkozóra a romániai Tekucsban (Tecuci).

Vas Népe

A nemzetközi csapatban Gábrielné Balikó Beatrix és Saly Rita (a kép jobb oldalán felül)

Fotó: VN/Hatos iskola

A vépi iskola azért pályázott, mert szívesen látnának jó oktatási példákat külföldön, szeretnék tágítani a pedagógusok és a diákok szakmai, tanulmányi és személyes horizontját nemzetközi viszonylatban. A kapcsolattal javulhatnak a gyerekek idegen nyelvi, digitális készségei is. A román partneriskolában volt az első találkozó.

A nemzetközi csapatban Gábrielné Balikó Beatrix és Saly Rita (a kép jobb oldalán felül)
Fotó: VN/Hatos iskola

A vépi pedagógusok betekinthettek az iskolában folyó munkába. A román kisiskolások műsort adtak. Kihirdették a logóverseny eredményét – erre vépi diákok is neveztek. Átadták egymásnak az eddig elkészült munkákat: a vépiek egy kiadványt, rajzokat és egy videófelvételt iskolájukról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában