Ahol mindenki tudta, mi a rozsomán

2020.02.10. 11:30

A büki Fürdő étteremben tartották szombaton a tizenötödik megyei vadászbált

Farkast, hiúzt, bivalyt és torkosborzot is elejthet Kanadában a megyei vadászbál tombola­fődíjának nyertese. A vasi vadászok és vendégeik szombaton este a Fürdő étteremben fehér abrosz mellett ettek, ittak, beszélgettek – és hajnalig táncoltak a parketten.

Nagy Ildikó

20200208 Vadászbál Bükfürdő, Fürdő Étterem Horváth Balázs, HB, Vas Népe

Négyszázhúsz embernek terítettek szombaton este a Fürdő étterem termeiben a 15. megyei vadászbál vendégeinek. Ahogy azt megnyitóbeszédében Gagyi István kamarai elnök elmondta: a tizenöt bálból tizenkettőnek ez az étterem adott otthont. Nem véletlenül: Pereznyák Zoltán csapata – a szakácsoktól a felszolgálókig – évről évre garancia arra, hogy a vendég tényleg vendégnek érezhesse magát.

Percsák Sándor zenekara gondoskodott arról, hogy ne ürüljön ki a táncparkett
Fotó: Horváth Balázs

Nekik is köszönhető, hogy a Vas megyei vadászbálok jó híre messzire elér: ezúttal Oláh Csaba, a Vadászati Kulturális Egyesület elnöke is elfogadta a szervezők invitálását. Akárcsak a napközben a győrvári böllérfesztiválon helytálló hargitai küldöttséget vezető tanácselnök, Borboly Csaba, aki farsangi hangulathoz illeszkedő köszöntőjében rögvest ötszáz medve áttelepítését is felajánlotta a vasi vadászoknak, akiknek Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke is eredményes szezont kívánt.

Borboly Csaba köszöntőt mond, mögötte Majthényi László megyei közgyűlési és Gagyi István megyei vadászkamarai elnök
Fotó: Horváth Balázs

A Savaria Táncsport Egyesület produkciói után következett a vacsora, amely – mint mindig – most is tökéletes volt: fácánleves, libamáj, vadas vaddisznógerinc, sült libacomb, szűz mignon, forró meggyel és túrógombóccal kínált kacsamell is került az asztalra, utána több mint tíz desszertből válogathattak a bálozók. Éjfél után is volt terülj asztalkám: a ház legendásan finom tatár beefsteakje mellett jól fogyott a kocsonya, a velős pirítós, a szarvaspörkölt és a dödölle.

Az est mindenkinek tartogatott izgalmat: voltak, akik a sztárvendéget, Kökény Attilát várták – és nem is kellett csalódniuk: az énekes nemcsak remek hangjával, de közvetlenségével is belopta magát a bálozók szívébe.

Négyszázhúsz embernek terítettek a Fürdő étteremben
Fotó: Horváth Balázs

A tombolatárgyaktól roskadozó asztal előtt is nagy volt a sürgés-forgás, nem csoda, hiszen rengeteg felajánlás érkezett: ki a sörétes puskára, ki a televíziókészülékekre utazott, de az egészen biztos, hogy a vadászok mindegyike a fődíjra vágyott. És az is egészen biztos, hogy éjfélkor már a nem vadász vendégek is tudták, hogy a rozsomán tulajdonképpen torkosborz, amely a tombolasorsolás miatt vált a fehér abrosz fölötti beszélgetések fő témájává: a Vas megyei születésű, Kanadában élő Pipics Endre ugyanis egy kanadai vadászatot ajánlott fel, amelyen farkast, hiúzt, rozsománt és bivalyt ejthet el a szerencsés nyertes. Fortuna végül Gerencsér Beatrixnek kedvezett, aki ugyan nem vadász, de van olyan családtagja, aki minden bizonnyal örül majd az átruházott nyereménynek.

 

Idén is megválasztották a vadászbál szépét: a vendégek szavazatai alapján a húszéves büki egyetemista, Németh Luca örülhetett a címnek. Első udvarhölgye egy ifjú vadász, Bodorics Anett lett, a második udvarhölgynek járó virágcsokrot pedig Czenki-Molnár Eszter vehette át. Nem bál a bál jó zene nélkül: Percsák Sándor és zenekara pedig már jól ismeri a vasi vadászok kívánságait, így nem csoda, hogy hajnalig nem ürült ki a táncparkett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában