Válaszokat kaptunk

2020.02.06. 11:30

A CLLD-projektben 510 millió maradt – Ügyviteli és adminisztratív feladatokat lát el Tóth Kálmán

Tóth Kálmán, az Éljen Szombathely Egyesület önkormányzati képviselője lett a CLLD- program projektmenedzsere – írtuk meg korábban. Kérdéseinkre a Savaria Városfejlesztő NKft. ügyvezetője küldött választ.

Tömböly Ágnes

Tóth Kálmán január 1-je óta képviselői feladatai mellett projektmenedzserként dolgozik

Fotó: Cseh Gábor

Korábban dr. Nemény András polgármester tájékoztatta lapunkat, hogy a felkérésére a CLLD-program projektmenedzsereként dolgozik Tóth Kálmán 4 órás munkaviszonyban a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft.-nél.

A témában kerestük a cég ügyvezetőjét is, aki válaszát írásban küldte el. Dr. Kovácsné Takács Klaudia nyilatkozatából megtudtuk, Tóth Kálmán 2020. január 1-je óta végzi határozatlan idejű részmunkaidős munkaviszonyban munkáját.

Az ügyvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy Tóth Kálmán a projektben nem döntéshozó, miután a forrásokat a helyi civil szervezetek, a szombathelyi önkormányzat és annak intézményei, egyházak, közintézmények úgy tudják elnyerni, hogy azt előbb a Felhívás Előkészítő Munkacsoport, majd az Irányító Hatóság hagyja jóvá. Az ügyvezető válaszából azt is megtudtuk, hogy még 510 millió forint áll rendelkezésre az uniós forrásokból megvalósuló programban.

Tóth Kálmán január 1-je óta képviselői feladatai mellett projektmenedzserként dolgozik
Fotó: Cseh Gábor

A Savaria Jövőjéért Helyi Akciócsoport munkaszervezeti feladatait a városfejlesztési kft. végzi, ezen belül „Tóth Kálmán úr a felelős egyebek mellett az ügyviteli, adminisztratív feladatok ellátásáért, a pályáztatás lebonyolításáért, személyes ügyfélszolgálatot biztosít a pályázóknak az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében” – írta dr. Kovácsné Takács Klaudia.

Tóth Kálmán baloldali önkormányzati képviselő egyébként novemberi vagyonnyilatkozatában még azt írta, hogy foglalkozását szünetelteti és nincs keresete.

A képviselő megbízatása azért keltett politikai vihart, mert az elmúlt hónapokban a sajtóhírek a baloldal pozícióosztogatásáról szóltak. Ismert, a Haladás Sportkomplexumban dr. László Győző alpolgármester felesége, a városfejlesztési kft. élén a polgármester kabinetfőnökének felesége, a víziközmű szolgáltatónál pedig Molnár Miklós és Koczka Tibor kapott helyet.

A Savaria Városfejlesztő NKft. ügyvezetőjétől kapott választ változtatás nélkül közöljük:

Tóth Kálmán úr a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. alkalmazottja, a „Savaria Jövőjéért” Közösségfejlesztés (CLLD) projektünk projektmenedzseri feladatait vette át 2020. január 01. napján. Határozatlan idejű részmunkaidős munkaviszonyban látja el feladatát. A projektmenedzser személyében bekövetkezett változásról 2020. január 07. napján tájékoztattuk írásban a Savaria Jövőjéért Helyi Akciócsoport (HACS) tagokat.

A projektben még rendelkezésre álló mintegy 510 MFt összegű ESZA és ERFA forrásból kulturális és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése valamint az ezekhez kapcsolódó kulturális és közösségi életet, közösségszervezési és fejlesztési, a helyi gazdaság fejlődését elősegítő kezdeményezések, programok, tevékenységek valósulhatnak meg.

Szeretném felhívni szíves figyelmét a Vas Népe „750 millió forintos projektet vezethet Tóth Kálmán” című cikkében megjelent téves információra, mely azt sugallja, hogy Tóth Kálmán egy személyben diszponál 750 MFt forrás felett. A forrásokat a helyi civil szervezetek, SZMJV Önkormányzata és annak intézményei, egyházak, közintézmények a FEMCS (Felhívás Előkészítő Munkacsoport – melynek tagjait a HACS választja 2/3-os többséggel) majd az Irányító Hatóság által jóváhagyott felhívásokra történő pályázat benyújtásával tudják sikeres pályázat esetén elnyerni. A Felhívás Előkészítő Munkacsoport tagjai szervezetünkön kívül: dr. Takátsné dr. Tenki Mária, Szakály Szabolcs, Farkas Csaba és Polgár Tibor.

A jelenleg 24 tagot számláló konzorcium tagjai: SZMJV Önkormányzata, Savaria Városfejlesztési Kft., Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, Szombathelyi Képző Központ Közhasznú NKft., AGORA Szombathelyi Kulturális Központ, Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú NKft., Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú NKft., Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat, Savaria T.A.G., Szombathelyi Civil Kerekasztal, Szombathelyi Evangélikus Egyház, Szombathelyi Turisztikai és Testvérvárosi Egyesület, Szülőföld K.S.Ö. Egyesület, Változó Világért Alapítvány, Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, Herényi Kulturális és Sportegyesület, Női Vállalkozói Klub Egyesület, Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület, Női Erőforrás Társaság Egyesület, Régiófókusz Közhasznú NKft., BFH Európa Kft., INNOPARTNER Szolgáltató és Fejlesztő NKft., Pacific Genius Kft., Pannon Projektum Térség- és Humánfejlesztő Bt.

A Helyi Akciócsoport (HACS) vezetősége 3 főből áll: 2019. novembertől Dr. Nemény András polgármester úr képviseli SZMJV Önkormányzatát, a másik két jogi személy tagot képviselő Gregersen-Labossa György és Bozzay Balázs urak mellett. A HACS munkaszervezeti feladatait társaságunk látja el, ezen belül Tóth Kálmán úr a felelős egyebek mellett az ügyviteli, adminisztratív feladatok ellátásáért, a pályáztatás lebonyolításáért, személyes ügyfélszolgálatot biztosít a pályázóknak az esetlegesen felmerülő kérdések tisztázása érdekében. A pályázatok bírálatát a Helyi Bíráló Bizottság végzi, melynek elnöke Hufflesz Mihály úr a vállalkozói szféra képviseletében. A pályázatok elbírálását követően az Irányító Hatóság hozza meg a végső döntést a támogatandó projektekről.

Társaságunk Szombathely MJV mintegy 20 fejlesztési projektjének menedzsmenti feladatait látja el, mely alapján a projektmenedzsereink mindegyike áldozatos munkával több milliárd forintos projekt sikeres megvalósulásán dolgozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában