lebukott

2020.02.07. 11:31

A leltár lett a veszte – Sikkasztó értékesítő kaphat felfüggesztettet Körmenden

Eladta az autóalkatrészeket a vádlott, de a vételárat a kassza helyett a saját pénztárcájába tette. Fél éven át ment az „üzlet”, a leltározással lebukott. Felfüggesztettet kaphat.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció!

Üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette a vád a férfi ellen, aki autóalkatrészeket árult, de „hiba csúszott” az adásvételbe. A vevőknek nem volt panasza: megkapták, kifizették az árut. Csakhogy az ellenértéke nem a bolt kasszájában landolt, hanem az eladó pénztárcájában. A nyomozás eredménye szerint 2017 októbere és 2018 márciusa között dolgozott saját zsebre a vádlott, 51 terméket adott el így. Az üzlet új helyre költözött, akkor, a leltárnál derült ki, hogy papíron megvan az áru, valójában azonban eladta a termékeket, az árát pedig elköltötte.

A Körmendi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék felfüggesztett börtönbüntetésre a saját zsebre dolgozó eladót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában