A MEKH is vizsgálja a volt alpolgármester szakmai gyakorlatát

Információink szerint a Vasivíz Zrt. megküldte a Magyar Energetikai Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) számára Molnár Miklós, egykori alpolgármester, a jelenlegi vezérigazgató szakmai elő­életéről szóló tájékoztatást.

Tömböly Ágnes

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A közmű-szabályozási hivatal kommunikációs osztálya tegnap érdeklődésünkre arról tájékoztatott: „A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) átfogó, minden működési területre kiterjedő törvényességi, szakszerűségi és hatékonysági ellenőrzés keretében vizsgálja a víziközmű-szolgáltatók működését.

2020-ban az átfogó ellenőrzések harmadik ciklusa kezdődik meg és tizenhárom szolgáltató között érinti a Vasivíz Zrt.-t is” – írták, majd hozzátették: „Tájékoztatom továbbá, hogy az átfogó ellenőrzésen felül, a MEKH hivatalból indított ellenőrzést folytat a Vasivíz Zrt.-nél a vezető tisztségviselő szakmai gyakorlatának ellenőrzése tárgyában. Az ellenőrzés eredményéről haladéktalanul tájékoztatni fogjuk a nyilvánosságot, így szerkesztőségüket is.”

Ezzel kapcsolatban megkerestük a Vasivíz Zrt. kommunikációs menedzserét. A többi között arra voltunk kíváncsiak, hogy megküldte-e a Vasivíz Zrt. hivatalos válaszát a MEKH számára a vezérigazgató szakmai tapasztalatáról, továbbá, hogy a hivatalos válasz mit tartalmazott. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy milyen víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai előéletet tüntetett fel a társaság.

Végül pedig arra is rákérdeztünk, hogy igaz-e, hogy a Vasivíz Zrt. többségi tulajdonosának, a szombathelyi önkormányzat közgyűlési előterjesztéseinek alpolgármesteri ellenjegyzéseit tekintik Molnár Miklós víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalatának?

A vasi cég kommunikációs menedzsere válaszában megismételte korábbi nyilatkozatát, miszerint: „A Vasivíz Zrt.-nél folyamatban lévő bírósági és hatósági ügyekről nem áll módomban tájékoztatást adni.”

Ismert, a társaság igazgatóságának egyik tagja a Szombathelyi Törvényszékhez fordult annak érdekében, hogy a vezérigazgató kinevezéséről szóló céges közgyűlési határozatról bírósági ítélet szülessen.

 

Többször írtunk arról, hogy hogyan került Molnár Miklós volt alpolgármestert a Vasivíz vezérigazgatói székébe. Ha kíváncsi az előzményekre, itt megtalálja:

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/csutortokon-lesz-az-elso-kozgyules-szombathelyen-3349150/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/szombathely-tavolmaradt-a-vasiviz-zrt-rendkivuli-kozgyuleserol-3432030/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/vasiviz-megfelel-vagy-sem-molnar-miklos-3431376/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/lajkgyujtes-indult-molnar-miklos-visszahivasa-erdekeben-3379938/[/embed]

[embed]https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/breaking-megsem-lehet-molnar-miklos-a-vasiviz-zrt-vezerigazgatoja-3365388/[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában