Egy pillanatig sem bánta meg

2020.02.06. 17:30

A Tündérszépeknek köszönhetően nyerte vissza az önbizalmát a szombathelyi Rátkai Petra

A szépségverseny döntőjében Vas megyét képviselő 18 éves lányt, a fináléban szerzett élményeiről kérdeztük. Petra elárulta, hogy egy pillanatig sem bánta meg, hogy jelentkezett, sőt…

Szalay Dávid

Rátkai Petra (balról) képviselhette Vas megyét a Tündérszépek országos szépségverseny fináléjában

Fotó: VN/MW

Hónapokon át versenyeztek a legszebbek, de mint ahogy arról beszámoltunk, az elmúlt héten lehullt a lepel, a Tündérszépek 2020 győzteseként Zala megyét képviselő Tótpeti Lili vehette át a koronát és a fődíjat országos szépségversenyünk fináléjában. De talán lehetünk egy kicsit elfogultak, és mondhatjuk azt, hogy számunkra a szombathelyi Rátkai Petra volt a leggyönyörűbb!

Legutóbb Petrát a felkészítőtáborral kapcsolatban kérdeztük. A finálé után újra felkerestük a 18 éves szombathelyi lányt, aki mesélt lapunknak a szépségversenyen szerzett élményeiről.

– Egy hosszú időszaknak lett vége, hiszen a Tündérszépek verseny 2019 szeptembere óta része volt az életednek. Mesélnél nekünk az élményeidről, hogy élted meg a megmérettetés különböző szakaszait?

- Mivel ez volt az első versenyem, ezért nem volt összehasonlítási alapom, így nem is tudtam, hogy mire számítsak. A különböző szakaszok előtt mindig izgultam, hogy nem tudom majd a maximumot nyújtani, de így utólag visszagondolva az egészre minden gördülékenyen ment. Minden egyes percét nagyon élveztem, egyetlen pillanatig sem bántam meg, hogy jelentkeztem a versenyre. A családomtól és a környezetemtől kapott gratulációk, bátorítások, csak egyre jobban megerősítettek ebben. Sokat segített, hogy végig támogattak.

Rátkai Petrára egy teljesen más lány néz vissza a tükörből
Fotó: VN/MW

- Milyen reményekkel vágtál neki a Tündérszépek döntőjének? Mennyire voltál elkeseredve az eredmény hallatán?

Az elején még hátránynak éreztem, hogy fogszabályzóm van, de többen mondták, hogy ez nincs így, inkább próbáljak meg előnyt kovácsolni belőle, ami önbizalmat adott, és végül nem is foglalkoztam vele. Igyekeztem kihozni magamból a legjobbat. Hazudnék, ha azt mondanám aznap nem voltam csalódott, hiszen ahogy a rajtam kívül induló 21 lány, úgy én is nyerni szerettem volna. De szerintem ez a normális, elvégre, aki elindul egy versenyen, ott arra törekszik, hogy minél jobb eredményt érjen el. Azért nem tartott sokáig a csalódottságom, hiszen nagy élmény volt a fináléban lenni.

-Beszélgettetek-e a lányokkal arról, hogy ki számít esélyesnek, vagy ez a téma teljesen tabu volt?

-Természetesen igen, egyből szóba került, hogy kinek melyik öt lány a favoritja, akit esélyesnek tart, akár a végső győzelemre is. Ettől függetlenül nem kizárólag ellenfélként tekintettünk a másikra. Akikkel egy szobában voltam, velük több időt töltöttem, ezért egy közelebbi jó viszony tudott kialakulni. Azt azonban még nem tudom megmondani, hogy a későbbiekben is tartjuk-e majd a kapcsolatot.

– Mi volt számodra a legemlékezetesebb a verseny során, és mi okozta a legnagyobb nehézséget?

-Mivel nekem ez volt az első versenyem, ezért szinte minden résznél jelen volt az újdonság varázsa. Élveztem a fotózást is, de talán a legemlékezetesebb pillanat mégis a finálé volt. Az egy hihetetlen érzés volt, amikor az ország különböző megyéiből érkező 21 lánnyal egy színpadon állhattam azzal a tudattal, hogy én képviselem Vas megyét. A legnagyobb nehézséget talán a magassarkú cipőnek a viselése okozta, egy bizonyos idő után elég fájdalmas benne menni, persze tisztában vagyok vele, hogy ez hozzátartozik a versenyhez. Elvégre ahogy a mondás is tartja, a szépségért meg kell szenvedni.

Rátkai Petra (balról) képviselhette Vas megyét a Tündérszépek országos szépségverseny fináléjában
Fotó: VN/MW

- Mennyit adott neked ez a verseny?

- Minden udvariaskodás nélkül mondhatom, hogy rengeteget. Mindig küzdöttem azzal, hogy kevés az önbizalmam, ami a Tündérszépeknek köszönhetően változott. Egy teljesen más lány néz vissza rám a tükörből, mint korábban. Ezért is mondhatom, hogy eredménytől függetlenül én csak nyertem a versenyen.

– Mi vár most Rád? Hogy alakul az életed? További versenyek esetleg?

-Ezen őszintén szólva még egyáltalán nem gondolkodtam. Most szerintem kicsit háttérbe fog kerülni a szépségversenyek világa, mivel rengeteg tervem van a jövőmet illetően, amit minél hamarabb meg szeretnék valósítani. A közeljövőben inkább ezekre szeretnék koncentrálni. Persze, ha szembejön velem egy hasonlóan jó lehetőség, akkor nem valószínű, hogy visszautasítanám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában