Emlékezzünk

2020.02.11. 07:00

Az Aranycsapat legendás hátvédjének nevét viseli a kőszegi klub

Február 6-án lett volna 97 éves Lóránt Gyula.

Tóth Kata

Őri Gábor, Fekete-Pataki Edit, Básthy Béla és Neudl Gábor az emléktáblánál

Fotó: Kőszegi Önkormányzat

Lóránt Gyula szülőházánál helyeztek el koszorút a város és a futballklub képviselői. Mostantól a legendás középhátvéd nevét viseli a klub.

Február 6-án lett volna 97 éves a „Kőszikla” – az Aranycsapat legendás középhátvédje határozott játéka miatt érdemelte ki a nevet. Ebből az alkalomból tette tiszteletét szülőházánál Básthy Béla polgármester, Fekete-Pataki Edit képviselő és a sportegyesület képviseletében Neudl Gábor elnök és Őri Gábor, a felnőtt csapat edzője, az utánpótlás vezetője. Őri Gábor úgy fogalmazott: 2020. február 6. emlékezetes nap lesz egyesületük történelmében: mostantól hivatalosan Kőszeg Lóránt Gyula Futball Club néven szerepelnek.

Őri Gábor, Fekete-Pataki Edit, Básthy Béla és Neudl Gábor az emléktáblánál
Fotó: Kőszegi Önkormányzat

A névadó lánya, Sophie Loránt örült a kezdeményezésüknek, eddig még nem közölt fényképet küldött édesapjáról. Lóránt Gyula neve kötelez. Február 22–23-án régiós utánpótlás-futballtornát rendeznek az U7-es, U8-as, U9es és U10-es korosztály részére. Aki kíváncsi, megnézheti a Lóránt-ifjakat a Balog-iskolában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában