Figyelemfehívó kisfilm

2020.02.12. 20:47

Az internet veszélyes hellyé válhat – Figyelmeztette a diákokat a rendőrség Szombathelyen

Az internetezés veszélyeire hívták fel a figyelmet a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban.

Lakosi Gabriella

Németh Andrea c. r. őrnagy tartott előadást a biztonságos internethasználatról

Fotó: Horváth Balázs

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében már másodszor hallhattak a diákok a témáról. A Bűnmegelőzési Alosztály munkatársa, Németh Andrea c. r. őrnagy a „Biztonságos Internet Nap”-hoz kötődően iskolai tanóra keretében hívta fel a diákok figyelmét az online térben rájuk leselkedő veszélyekre.

A fiatalok egy kisfilmet nézhettek meg. A történet közben pedig folyton átbeszélték a látottakat, véleményt alkothattak a gyerekek. A videó arra hívta fel a figyelmet: a játékok mellett futó chat ablakok és a közösségi média is veszélyeket rejt. Sosem tudhatjuk, ki van a képernyő másik oldalán.

Németh Andrea c. r. őrnagy tartott előadást a biztonságos internethasználatról
Fotó: Horváth Balázs

Kiemelten foglalkoztak a pornográf jellegű képek készítésével és küldésével is. Németh Andrea felhívta a figyelmet, egy-egy ilyen fotóval nagyon könnyen vissza lehet élni, zsarolás célpontjává válhat a küldő.

Az előadás végén arról is szó esett, milyen lépésekkel, döntésekkel kerülhetjük el azt, hogy az interneten bűnözők áldozatává váljunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában