Mi lesz a sorsa?

2020.02.07. 18:46

Bezár a Claudius – Ezt mondja a szállót üzemeltető ügyvezető

A Claudiust üzemeltető cég ügyvezetője megerősítette a hotel bezárás tényét, és mint mondta, tényleg felújításról van szó, nincs szó pénzügyi gondokról.

Budai Dávid

Esküvői ajánlatuk még megtalálható a honlapon

Fotó: claudiushotel.hu

Az épület felújítására hivatkozva február 17-én, bizonytalan időre bezár a Hotel Claudius, attól kezdve csaknem száz kiadó szobával lesz kevesebb a városban. Minderről ugyan a szálloda honlapján semmiféle információt nem közölnek, a recepción megerősítették a hírt. Mindeközben azt is rebesgetik, hogy a bezárás valódi oka az üzemeltető cég pénzügyi gondjaival magyarázható és szó sincs felújításról, ráadásul a szombathelyi önkormányzat legutóbbi, januári gazdasági bizottsági ülésén arra tettek előterjesztést, hogy a város jegyeztessen be elővásárlási jogot a szállóra.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük az önkormányzatot és a hotel vezetését is, az önkormányzattól egyelőre nem érkezett válasz, válaszolt viszont Kulcsár Edit Ildikó, a szállodát üzemeltető Savadius Kft. ügyvezetője, aki azt írta, nem állnak fenn pénzügyi problémák, így nem valamely külső körülmény, hanem valóban a felújítás szükségessége vezet a bezárásához. A bezárás tehát átmeneti, ugyanakkor a felújítás idejére, tekintve, hogy a szálloda ez idő alatt nem fogad vendégeket, az alkalmazottaktól is meg kellett válniuk – írja.

Esküvői ajánlatuk még megtalálható a honlapon
Fotó: claudiushotel.hu

Az ügyvezető egyúttal elküldte közleményüket is, amit kérésére, változtatás nélkül adunk közre:

„Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a szombathelyi Claudius Hotel 2020. február 17-én 12 órakor ideiglenesen bezárja kapuit abból a célból, hogy a szálloda felújítását követően, immáron megújulva várja ismét a vendégeit. A szálloda közel 20 évvel ezelőtti felújítását követően, az elmúlt években a vendégek visszajelzései alapján egyértelmű igény merült fel arra, hogy a vendégek által sok esetben retro-nak minősített szálloda helyett egy modern hotel fogadja a Szombathelyre látogatókat, ami mindenki megelégedésére szolgálhat. Bízunk abban, hogy az általunk megálmodott új szállodában sok vendég örömét leli majd. Köszönjük mindazon vendégeinknek, akik az eddigi években megosztották velünk szombathelyi napjaikat, reméljük mind őket, mind pedig sok új vendéget is üdvözölhetünk a felújítást követően!”

A szálloda honlapján jelenleg sincs semmilyen utalás a tíz nap múlva esedékes bezárásra, sőt továbbra is hirdetik esküvői ajánlatukat, miközben úgy tudjuk, több szertartást éppen a bezárás miatt kellett visszamondani. Az egyetlen árulkodó jel, hogy valami nem stimmel az az, hogy február 17-étől a hotel online szobafoglalási rendszerében minden nap piros színt kapott, ami a jelmagyarázat szerint annyit tesz: nincs szabad szoba.

Fotó: claudiushotel.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában