Ellentmondó nyilatkozatok

2020.02.11. 10:50

Brutálisan összevertek egy fiatalt Győrben – Vadásznak az éjjel egyedül sétálókra

Az eset kapcsán a Kisalföld megkereste a megyei rendőr-főkapitányságot is.

vaol.hu, ripost.hu, kisalfold.hu

Egy Győrben történt „sokkoló” esetről számolt be a Ripost. Egy szórakozóhelyről a buszmegálló felé igyekezett az a 23 éves fiatalember, akit útközben két idegen szólított meg és tüzet kértek tőle. Majd mikor indult volna tovább, hátulról leütötték és verni kezdték a földön. Az újság szerint szinte a felismerhetetlenségig összerugdalták, később a kórházban kiderült, hogy eltört az arccsontja és agyrázkódást szenvedett. A Ripost szerint a földön fekvőhöz senki sem ment oda, így kis idő elteltével a férfi a saját lábán ment el a közeli buszmegállóhoz, hogy segítséget kérjen. A helyszínre érkező mentők hivatalból feljelentést tettek, ekkor derült ki, hogy a támadók elvették a fiatalember iratait, a pénzét, a telefonját, sőt, még a szemüvegét is.

Még aznap hazamehetett a kórházból

A kisalfold.hu megkereste a győri kórház illetékesét az esettel kapcsolatban, ahol a férfit ellátták. Prof. dr. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója lapunknak elmondta, hogy február 2-án hajnalban vitték be a mentők a sérültet, akinél a zúzódásokon kívül elmozdulás nélküli járomcsonttörést állapítottak meg, és még aznap ambuláns lappal otthonába bocsátották.

Ellentmondó nyilatkozatok a kihallgatáson

A történtekkel kapcsolatban a portál megkereste a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztályát is. Szerdán a következő közleményt küldték szerkesztőségnek:

„A mentőszolgálat tett bejelentést 2020. február 2-án a hajnali órákban arról, hogy egy sérült férfit szállítottak kórházba. A kórházban megállapítottak alapján a rendőrkapitányság – hivatalból – nyomozást indított súlyos testi sértés bűntette miatt ismeretlen tettes ellen. A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megállapítható, hogy

a sértett különböző időpontokban adott nyilatkozatai, illetve tanúkihallgatása során egymásnak ellentmondó kijelentéseket tett, amelyek tisztázása is a nyomozás feladata.

A folyamatban lévő eljárásról – a nyomozás érdekeire hivatkozva – bővebb információt nem tudunk adni.

Győrben egyébként a fentiekhez hasonló esetek előfordulása nem jellemző, a cikkben leírt esemény egyedinek tekinthető. A Győri Rendőrkapitányság a városban található szórakozóhelyeket és környezetüket mind bűnügyi, mind pedig rendészeti szempontból rendszeresen ellenőrzi. Ezen alkalmakkor hatóságunk kiemelt figyelmet fordít a közrend, és a közbiztonság fenntartására, és többször fordult elő, hogy a szórakozóhelyekről távozó, erősen ittas fiatalokkal szemben biztonsági intézkedést kellett alkalmazni.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában