magyar parasport napja

2020.02.22. 11:30

Egy lélekmozgató nap Szombathelyen

Lélekmozgató címmel tartottak programot péntek délelőtt a szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában, február 22-e, a magyar parasport napja alkalmából.

Nemes Judit

Nebehaj Barbara, Nagy-Kuglicz Kata és Kasza István Fotó: HB

A Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége kéri minden évben a köznevelési intézményének vezetőit, hogy érzékenyítő programokat szervezzenek ilyenkor az iskolákban, óvodákban. A szombathelyi Kereskedelmi és Vendéglátói Szakképző Iskolában mára hagyomány lett a rendezvény. – Fontosnak tartjuk, hogy a tanulóink tisztában legyenek azzal, hogyan élnek fogyatékkal élő embertársaik, és tudják, hogyan közeledjenek egy fogyatékkal élőhöz, akár hétköznapi életben, akár a sportpályán – emelte ki Fancsali Ferenc testnevelő. Két tornateremben zajlottak a bemutatók.

Nebehaj Barbara, Nagy-Kuglicz Kata és Kasza István Fotó: HB

A csörgőlabdával – a Vas Megyei Kézilabda Szövetség közreműködésével – Farkas Ágnes volt válogatott kézilabdázó ismertette meg a diákokat. A kerekesszékes teniszről Nagy-Kuglicz Kata, a szombathelyi Mozgássérültek Vasakarat Sportklubja elnöke beszélt. Az ülőröplabdát Nebehaj Barbara válogatott játékos mutatta be a fiataloknak. Baracska Tibor mozgássérült sportoló az ülőboccia rejtelmeibe vezette be a résztvevőket. Előadást tartott Kasza István személyi edző is, aki több parasportoló felkészítését végzi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában